Android'i nasıl güvenli hale getirebilirsiniz? - Haberler - indir.com

Android'i nasıl güvenli hale getirebilirsiniz?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-18 10:21:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : İnceleme

Kullandığınız akıllı cihazların kullanımı son zamanlarda en önemli konulardan biridir. Akıllı cihaz kullanıcıları günlük hayatlarını kolaylaştırmak adına çeşitli kayıt işlemlerinden faydalanıyor. Bunlarla beraber aynı zamanda kişisel bilgilerini, fotoğraflarınızı, finans bilgilerini ve bununla beraber aynı zamanda daha bir çok bilgileri depolanıyor. Peki bilgileriniz güven içerisinde saklanıyor mu? Akıllı cihazınızı her zamankinden daha verimli bir şekilde kullanmak isterseniz size yazımızın devamını inceleyin. 

Güvenli bir akıllı cihaz elde etmek için ilk olarak Google hesabınız ile iki farklı kimlik doğrulama sisteminden faydalanın. Meraklı gözlerden uzak güvenli bir akıllı cep telefonuna sahip olmak isterseniz ilk etapta güvenli bir Google hesabına sahip olmanız gerekiyor. Çünkü cihazlarınızda bulunan verileri senkronize etmek adına Google hesabınızın koruma altında olması gerekiyor. Google hesabınızı güvenli hale getirmek için iki farklı yöntem ile kimlik doğrulama sisteminden faydalanın. İki farklı güvenlik doğrulama sisteminden faydalanmak için iki seçenek ile ilerleme kat edebilirsiniz. Google’ın 2FA ayarlarını, hesabım, iki farklı doğrulama yoluyla bulabilirsiniz. Ayrıca bununla beraber Google hesabınızın ayarlar bölümünden hesap kurtarma seçenekleri için telefon numaranızı ve e-posta adresini ekleyin. Bu size hesap kurtarma işlemlerinizde yardımcı olacak en önemli özelliktir. 

Güvenlik Katmanlarını Artırın

Güvenlik aşaması için aynı zamanda güvenli bir kilit ekranı seçin. Bugüne kadar güvenli ekran özelliğini kullanmadıysanız kesinlikle kullanmanız gerekiyor. Akıllı cihazınızı güvenli bir şekilde kullanmak adına ilk olarak kilit ekranı özelliğini aktif hale getirmeniz gerekiyor. Güvenlik kilit ekranı telefondan telefona göre değişse de özellikle, ayarlar, güvenlik, ekran kilidi yolundan bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Kilit ekranının yanı sıra cihazınızda varsa mutlaka parmak izi koruyucusunu da kullanın. Bu özelliğin ardından kesinlikle telefonumu bul özelliğinin açık olduğundan emin olun. Akıllı cihazların kaybolması oldukça kötü bir durumdur. Kaybolan ya da çalınan telefonu bulmak için " telefonumu bul" özelliğinden faydalanabilirsiniz. Eğer akıllı cihazınızı bulmak konusunda pek ümit yoksa uzaktan telefonunuzu kolayca sıfırlayabilir ve bilgilerinizin başkasının eline geçmesini engelleyebilirsiniz. 

Akıllı cihazınızdan bilinmeyen kaynaklar ve geliştirici seçenekleri devre dışı bırakarak güvenlik düzeyini artırın. Telefon kullanımı esnasında daha önce root gibi işlemler yaptıysanız bilinmeyen kaynaklar özelliğini farkında olmadan etkinleştirmiş olabilirsiniz. Bu özelliği devre dışı bırakmak adına ayarlar, uygulamalar, özel erişim ve bilinmeyen uygulamaları yükle yolu ile istediğiniz seçeneğe ulaşabilirsiniz. Akıllı cihazınızda bulunan verilerin farklı kişilerin eline geçmemesi adına güvenlik işlemlerinizi artırarak ilerleme kat edin. Android akıllı cihazların ilk zamanlarda şifreleme gibi bir seçeneği söz konusu değildi. Google bu özelliği daha sonra ekleme ihtiyacı duydu. Eskiden güvenlik adına işlemlerinizi manüel olarak yapmanız gerekiyordu. Şimdilerde ise son teknoloji Android akıllı cihazlar varsayılan olarak şifreli bir halde geliyor ve bunu siz kapatamıyorsunuz. Korunaklı olmak adına her zaman en önemli adım doğru şifreyi bulmaktır. Bunun için biraz zaman ayırmanız gerekiyor.





PAYLAŞ