Android'e Ultra-geniş bant (UWB) API’si eklendi - Haberler - indir.com

Android'e Ultra-geniş bant (UWB) API’si eklendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-11 23:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Kablosuz iletişim teknolojilerinin yaygınlaşmaya başladığı bu dönemlerde, teknoloji sektöründe bu bazlı gelişimler görmeye devam ediyoruz. Akıllı telefon pazarında gün geçtikçe yaygınlaşan Ultra-geniş bant teknolojisi, API olarak Android ekosistemine dahil edilmeye başlarken, telefonlardaki yerini de almaya başladı. Bu haftadan itibaren Android üreticileri için yeni bir dönemin başladığını ve üreticilerin artık Google’ın UWB API’sini kullanarak telefonlarına dahil ettiklerini Ultra-geniş bant donanımı için resmi destek alabileceklerini belirtelim.

Akıllı telefonlar genel olarak kısa menzilli kablosuz bağlantı teknolojilerini tercih ediyorlar. Bunları Wi-Fi ve Bluetooth teknolojileri olarak görüyoruz. Ancak son yıllarda öne çıkan Ultra geniş bant teknolojisi de bulunuyor. UWB olarak kısatılan bu teknolojinin geleceğin kablosuz bağlantısı olarak görülüyor. Öyle ki Wi-Fi ve Bluetooth’a göre daha çok akıllı ev ekosistemi için iç mekan konumlandırmalarında daha hassas ve cihazların yüksek hızlı veri iletişimi gerçekleştirmesini kolaylaştırıyor.

Netflix'in Direct yayın özelliği test edilmeye başlandıNetflix'in Direct yayın özelliği test edilmeye başlandı

Ultra geniş bant teknolojisi Android’e geliyor

Ultra geniş bant modem teknolojisini kullanan ilk akıllı telefon modeli iPhone 11 olmuştu. Android tarafında ise Galaxy Note 20 ile Galaxy Note 20 Ultra modellerini görmüştük. Bu şirketlerin arkasında ise Xiaomi gibi akıllı telefon pazarının önemli isimlerinin gelmesi bekleniyor. UWB teknolojisini önümüzdeki yıllarda çok daha fazla akıllı telefon modelinde göreceğiz. Google ise Android telefonlarda Ultra geniş bant teknolojisinin daha efektif olması için AOSP’ye UWB SPI’sini dahil etti.

Android’e resmi olarak UWB API’sini eklenmesi ile beraber geliştiriciler artık farklı OEM’lerin piyasaya sürdüğü API setlerini kullanmanın haricinde direkt olarak Google’ın desteklemiş olduğu API’den faydalanabilecekler. Bu sayede akıllı telefonlarında Ultra geniş bant teknolojisini kullanabilecekler. Google bu API’nin Android Açık Kaynak Projesi’ne yeni yetenekler kazandıracağını da söylüyor. Bakalım bu yeni teknoloji yeni modellere neler kazandıracak göreceğiz.


Android 7.1.1'in sonu geliyorAndroid 7.1.1'in sonu geliyor
Windows 10, iOS 14 ve Android'deki bazı yazılımlar hacklendiWindows 10, iOS 14 ve Android'deki bazı yazılımlar hacklendi

PAYLAŞ