Android'e koyu mod geliyor! İşte yeni sızıntılar - Haberler - indir.com

Android'e koyu mod geliyor! İşte yeni sızıntılar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-17 16:15:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Android işletim sistemi için yapılan son geliştirici güncellemelerinde sisteme koyu modun ekleneceği görüldü. İşte detaylar.

Google tarafından Android Q ile ilgili özellikleri paylaşması beklenirken geliştiriciler bölümünden haberler gelmeye devam ediyor. Gelen son bilgilere göre Android için yapılması beklenen en kapsamlı değişiklik, koyu mod olacak.

Android Q Aynı Anda 2 Uygulamayı ÇalıştırabilecekAndroid Q Aynı Anda 2 Uygulamayı Çalıştırabilecek

Koyu mod sorunu tamamen çözülebilir

Bazı uygulamaların kendi içinde geliştirdiği koyu mod, Android 9 Pie ile birlikte biraz daha iyileştirilmişti. Öyle ki 9.sürüm ile birlikte bildirim tepsisi ve uygulama başlatıcısı bölümü de koyu mod olarak gösterilebiliyordu. Fakat bu tam anlamıyla beklentileri karşılamıyor. Bu nedenle de Android için genel bir koyu mod desteğinin sunulması tüm uygulama ve telefon genelinde ihtiyaçların tam olarak karşılanmasını sağlayacak. 

Google Chrome karanlık tema, Android'e geliyor 

Android Q Koyu Mod

Android Q koyu mod özelliği için yapılacak bu geliştirme, kullanıcıların da telefon kullanımını iyileştirecek bir detay.

Yeni güncellemeler ile ilgili gelen bilgiler arasında kamera ve mikrofon erişimiyle ilgili detaylar da bulunuyor. Öyle ki mikrofon ve kamara için yeni bir seçenek daha eklenecek. Bu sadece uygulamayı kullanırken izin ver” seçeneği sayesinde mikrofon ve kamera kullanımının kontrol altına alınarak arka planda çalışması engellenecek.  Google Q ile ilgili detayların en geç Mayıs ayına kadar yapılması bekleniyor. Zira geçen sene de benzer bir durum yaşanmıştı.

Android Q Yayınlanmadan Test Edebileceksiniz


Android Q Yayınlanmadan Test EdebileceksinizAndroid Q Yayınlanmadan Test Edebileceksiniz
Xiaomi Mi 8 SE İçin Android Q MüjdesiXiaomi Mi 8 SE İçin Android Q Müjdesi

PAYLAŞ