Android'e bebek ağlaması seslerinin bildirim olarak sunulduğu bir özellik geldi - Haberler - indir.com

Android'e bebek ağlaması seslerinin bildirim olarak sunulduğu bir özellik geldi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-09 21:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Google, Android akıllı cihazlar için yeni bir özellik duyurdu. "Ses Bildirimleri" olarak adlandırılan bu özellik, duyma güçlüğü çeken ya da hiç duyamayan kullanıcılara çevredeki seslerin bildirimlerini sunuyor. Bu sayede kullanıcılar, akan suyun ya da ağlayan bebeğin sesinde, akıllı cihazları aracılığıyla bilgi sahibi olabiliyorlar. 

ABD merkezli olan teknoloji lideri Google, işitme engelli ya da duyma kaybı yaşayan kullanıcılar için yeni bir özellik üzerinde çalıştıklarının bilgisini verdi. Ses Bildirimleri olarak isimlerinden ve Canlı Altyazı uygulamasını destekleyen bu akıllı cihazlarda kullanılabilen söz konusu bu özellik, dışarıdan gelen bazı seslerin otomatik olarak algılanıp, kullanıcıya bildirim sesi olarak sunuyor. Ses Bildirimleri adlı özelliğin en etkili yanı, tamamen çevrimdışı olarak çalışıyor olmasıdır. Yani kullanıcılar, internet bağlantıları olmadıklarında da bu özellikten sorunsuz bir şekilde faydalanabiliyorlar. Google, bu özelliği sağlayabilmek için yapay zeka teknolojisinden faydalandığını, makine öğrenimi tekniği internete ihtiyaç duymadığını söylüyor. Söz konusu bu özellik hangi sesleri algılıyor?

G Suite yerini yeni özelliklerle beraber Google Workspace'e bıraktıG Suite yerini yeni özelliklerle beraber Google Workspace'e bıraktı

Ses Bildirimleri özelliği ile 10 farklı sesin algılayıp bildirim olarak sunuyor

Google tarafından yapılan açıklamalara göre Ses Bildirimleri özelliği, on farklı sesin algılanmasına imkan sağlıyor. Bu sesler, şu şekilde belirlenmiş durumda;

Duman ve yangın alarmları

Sirenler

Bağırma sesleri

Bebek sesleri

Kapı zili

Bir yere vurma sesleri

Köpek havlaması

Herhangi bir cihazdan çıkan bip sesi

Su sesi

Sabit telefonun çalma sesi

Ses Bildirimleri özelliğinin kullanımı nasıl?

Google'ın bu yeni Ses Bildirimleri özelliği Pixel cihazlar ile bazı Android akıllı cep telefonlarda kullanılabiliyor. Bu özelliğin kullanılabilmesi içinse şu adımların uygulanması gerekiyor.

İlk olarak telefonunuzda Canlı Altyazı adlı uygulamanın yüklü olduğundan emin olun. Uygulamaya Google Play Store'dan erişerek cihazınıza sorunsuz bir şekilde yükleyebilirsiniz. 

Ardından ilk olarak Ayarlar menüsüne, sonra ise Ses Bildirimleri alt menüsüne giriş yapın. (Bazı cihazlarda Duyma desteği bölümü aracılığıyla Ses Bildirimleri'ne erişebilirsiniz.)

Ses Algılayıcılar ya da Ses Bildirimleri olarak isimlendirilen bölümü kullanarak hangi seslerin bildirimlerinin gönderileceğini seçin.

Burada bazı sesler için kayıt yapılması isteniyor. Örnek vermek gerekirse bir kapı zili manuel olarak tanımlanıp, sadece o ses duyulduğu anda bildirim alabiliyorsunuz. Bunun gibi seçenekleri kendiniz için ayarlayabilir ve çeşitli özelleştirmeler yaparak daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. 

Bildirimleri nasıl alacağınız konusunda ise Bildirim Tercihleri menüsünün alt kısmında yer alan bilgilerden görebilirsiniz. Burada titreşim ya da ekran aydınlatması gibi seçenekler sunuluyor. Bu seçenekleri tercihlerinize göre ayarlayın. 

İşitme engeli bulunan ya da hiç duyamayan kullanıcılar için son derece faydalı olacak gibi görünen bu özellik, şu an için en azından bazı Android akıllı cihazlarda yeteri kadar işlevsel olarak çalışmıyor. Bunun esas neden kaynaklandığı bilinmiyor fakat muhtemelen Canlı Altyazı özelliği henüz bazı cihazlarda güncellenmemiş durumda. Bu güncelleme gerçekleştiğinde, Ses Bildirimleri kullanılabilir olacak gibi görünüyor. Bu özelliği işitme engeli olan kullanıcılar için faydalı olup olmayacağını yakın zamanda görmek mümkün olacak.

 

 


Google'dan Hikayeler hamlesiGoogle'dan Hikayeler hamlesi
Google Chrome 86 güncellemesi neler sunacak?Google Chrome 86 güncellemesi neler sunacak?
Google'dan işaret dili hamlesiGoogle'dan işaret dili hamlesi

PAYLAŞ