Android'de yine bir güvenlik açığı! - Haberler - indir.com

Android'de yine bir güvenlik açığı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-17 13:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Android cihazlardaki güvenlik açığına bir yenisi daha eklendi. Fakat bu kez var olan açık, tüm Android kullanıcılarını ilgilendiriyor.

Android işletim sisteminin kullanımı, iOS işletim sistemine göre birçok kişi tarafından daha rahat bulunur. Fakat Android işletim sisteminde kullanıcıların şikayetçi olduğu önemli bir durum da bulunuyor. Android işletim sistemine sahip akıllı telefon kullananlar, güvenlik açıkları nedeniyle çok sık tehdit altında kalıyorlar. Bugüne dek özellikle uygulama mağazalarındaki uygulamalar nedeniyle, Android’de birçok kez güvenlik açığı bulundu. Şimdi bunların arasına bir yenisi daha eklendi ve bu kez bulunan güvenlik açığı, tüm Android cihaz kullanıcılarını ilgilendiriyor.

Android kullanıcılarının bilgileri tehdit altında

Android’de karşılaşan güvenlik açıkları problemi o kadar sık yaşanıyor ki artık alışılageldik bir durum haline geldi. Daha önceki güvenlik açıkları genellikle kullanıcıların bir kısmını ilgilendirirken, şimdi Android Pie kullanmayan diğer tüm Android kullanıcıları tehdit altında. Android Lolipop sürümünün yayınlandığı günden bu yana, bağlandığınız ağların şifrelerinizi görmesine izin verilmiyordu. Aynı zamanda paylaşmanıza da izin yoktu. Fakat ortaya çıkan açıkla birlikte, uygulamaların izin almadan sistem yayınlarındaki bilgileri alabildiği fark edildi. Uygulamaların izinsiz olarak sistem yayınından elde edebildiği bilgiler; Wi – Fi şebekenizin adı, DNS sunucu bilgileri, yerel IP adresleriniz, BSSID ve cihazınızın MAC adresi.

Bu bilgilerin kötü amaçlı yazılımlar tarafından ele geçirilmesi demek, sizin bağlandığınız tüm ağların bilgilerini ele geçirmeleri anlamına geliyor. Aynı zamanda bu bilgiler telefonunuzun izlenmesine neden oluyor. Android Pie kullanıcıları, yayınlanan güvenlik yaması sayesinde bu sorunla karşı karşıya değil. Diğer tüm Android kullanıcıları tehdit altında. Android sürümlerinin kullanım oranlarında, KitKat yüzde 8, Lolipop ise yüzde 18’lik dilime sahip. Marshmallow, Nougat ve Oreo kullanıcıları için de bu sorunun önüne geçmek için güncelleme yayınlanacak.





PAYLAŞ