Android'de VPN tehlikesi! - Haberler - indir.com

Android'de VPN tehlikesi!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-26 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Android kullanıcılarının sıklıkla kullandığı bazı VPN uygulamalarında ciddi güvenlik açıkları olduğu ortaya çıktı. Araştırmacılar bu uygulamaların hemen silinmesi gerektiği yönünde açıklama yaptı!

Google’ın akıllı telefonlar için geliştirdiği Android işletim sisteminde yer alan uygulamalar için geçerli olan güvenlik açığının kullanıcılara zarar verebilecek boyutta olduğu ortaya çıktı. Konuyla ilgili yaparak söz konusu uygulamaları açığa çıkaran VPNPro’dan araştırmacılar SuperVPN’nin de dahil olduğu Play Store’den kaldırılması gereken 10 VPN uygulamasını açıkladı.

Çok az kişinin bildiği gizli Android jestleriÇok az kişinin bildiği gizli Android jestleri

Kullanıcıların kişisel verileri tehlikede!

Kullanıcıların güvenlik için kullandıkları bazı VPN uygulamalarının güvenlik ilkelerini ihlal ettiği ortaya çıktı. İşin endişe verici noktası ise söz konusu uygulamaların bugüne dek 100 milyondan fazla kullanıcı tarafından indirilmiş olması. VPNPro araştırmacılarının yürüttüğü bir araştırmayla ortaya çıkan bu gerçek Android kullanıcılarının bir hayli canını sıkacak gibi duruyor. Konuyla ilgili bilgilendirme yapan VPNPro’dan Jan Youngren durumu “Analizlerimiz gösteriyor ki bu uygulama, 'man-in-the-middle saldırısı' olarak adlandırılan ve saldırganın birbiri ile doğrudan iletişim kuran iki taraf arasındaki iletişimi gizlice ilettiği veya değiştirdiği saldırı türü anlamına gelen tehlikeli yönteme kapı aralıyor” sözleriyle açıkladı.

Kullanıcı verilerini ele geçiren 7 uygulama Play Store'dan kaldırıldı

Bunlara ek olarak tespit edilen güvenlik açıklarının VPN sağlayıcıları ve kullanıcılar arasındaki iletişimi bilgisayar korsanları tarafından önlenebileceğinin altını çizen Youngeen bunun bilgisayar korsanlarının kullanıcıların yaptığı her şeyi görmek olduğu konusunda uyarıyor.

Android cihazlara indirilebilen SuperVPN Free VPN Client uygulaması, çevrimiçi faaliyetlerinizi gizli tutması gerekirken tam tersini yapıyor. Uygulama hakkında Youngren “Bu VPN uygulaması, ekstra gizlilik ve güvenlik arayanlar insanların daha az gizlilik ve güvenliğe sahip olmasına neden oluyor” dedi.

Araştırmacılara göre uygulamayı cihazlara yüklemenin oldukça korkunç sonuçları olabilir. Söz konusu güvenlik açığının 105 milyondan fazla kullanıcının kredi kartı bilgilerinin ve kişisel bilgilerinin çalınmış veya çevrimiçi ortamda satılmış olabileceğinden endişeleniliyor.

Tespit edilen 10 uygulama hakkında kullanıcıları uyaran Youngren kullanıcıları bu uygulamalara sahiplerse silmeleri konusunda uyarıyor! Eğer bu uygulamaları kullanıyorsanız kredi kartınız için çalıntı ihbarı yaparak bilgilerinizi değiştirmenizde de fayda var. İşte Android’de tehlike saçan 10 VPN uygulaması;

  • SuperVPN Free VPN Client
  • TapVPN Free VPN                           
  • Best Ultimate VPN - Fastest Secure Unilimited VPN
  • Korea VPN - Plugin for OpenVPN
  • Wuma VPN-PRO(Fast & Unlimited & Security)
  • VPN Unblocker Free unlimited Best Anonymous Secure
  • VPN Download: Top, Quick & Unblock Sites
  • Super VPN 2019 USA - Free VPN, Unblock Proxy VPN
  • Secure VPN-Fast VPN Free & Unlimited VPn
  • Power VPN Free VPN



İlgili uygulamalar
Google ve Facebook hesaplarını çalmaya odaklanan tehilkeli 9 Android uygulaması!Google ve Facebook hesaplarını çalmaya odaklanan tehilkeli 9 Android uygulaması!
Bluetooth'da tespit edilen açık Android kullanıcılarının verilerini riske atıyor!Bluetooth'da tespit edilen açık Android kullanıcılarının verilerini riske atıyor!

PAYLAŞ