Android'de kilit ekranında bildirimler nasıl gizlenir? - Haberler - indir.com

Android'de kilit ekranında bildirimler nasıl gizlenir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-28 16:00:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Android işletim sisteminin kullanıldığı telefonlarda, özellikle kilit ekranında standart olarak bildirimler gösterilmektedir. Bu bildirimlerin gösterilmesi, telefona erişimi olan kişilerin kilidi açmadan mesajlar ve bildirimler hakkında bilgi alınmasını sağlar. Bu kullanıcı verilerin gizliliği gibi pek çok kişi tarafından tercih edilmeyen bir duruma neden olur.

Android cihazlarda kilit ekranında gösterilen bildirimler için kullanıcılar çeşitli seçeneklere sahiptir. Bu bakımdan istenmeyen bu tür durumların ortadan kaldırılabilmesi adına ayarlar üzerinden birkaç değişiklik yapılması yeterli olacaktır. Android cihazlarda kilit ekranında bildirimleri nasıl gizlenir soru işaretleri olan kullanıcılar, aşağıda yer alan adımları takip ederek kolay bir şekilde bildirimler üzerinde kontrol sahibi olabilir.

Windows 11 Android uygulamalarını çalıştırabilecek!Windows 11 Android uygulamalarını çalıştırabilecek!

Android kilit ekranında bildirimler nasıl gizlenir?         

Android kilit ekranındaki bildirimlerin gizlenmek istenmesi halinde kullanıcıların ilk olarak yapması gereken işlem, ayarlar bölümüne giriş yapmaktır.

Ayarlar bölümünde yer alan uygulama ve bildirimler kısmına geçiş yaptıktan sonra bildirimler seçeneği takip edilmelidir. Bildirimlerde, kilit ekranı sekmesi altında kilit ekranı bildirimleri için seçenekler yer almaktadır.

Seçim yapıldıktan sonra kilit ekranı bildirimleri için 3 farklı seçenek oldu8ğu görülecektir. Bu 3 farklı seçenek ise şöyledir;

  1. Önemli ve diğer bildirimleri göster,
  2. Sadece önemli bildirimleri göster,
  3. Bildirimleri gösterme.

 

Önemli ve diğer bildirimleri göster

Önemli ve diğer bildirimleri göster seçeneği, Android işletim sistemlerinde varsayılan seçenektir. Bu seçenek ile birlikte kilit ekranında telefonda yer alacak tüm bildirimlere yer verilir. Gelen SMS’ler, WhatsApp gibi uygulamalardan gelen mesajlar ya da bankacılık gibi oldukça önemli ve gizli kalması gereken mesajlar giriş ekranında gösterilecektir. Bildirimlerin gösterilmesini istemeyen kullanıcılar bu seçeneği tercih etmemelidir.

Sadece önemli bildirimleri göster

Sadece önemli bildirimleri göster seçeneği, kullanıcılar için en çok kullanılan uygulama ve oyunlardan gelen bildirimler göstermektedir. Ancak bu seçenekte kullanıcıların iyi bir şekilde bildirimleri yapılandırması gerekmektedir. Aksi halde gizlilik içeren bildirimler kilit ekranında gösterilebilir.

Bildirimleri gösterme

Kilit ekranı bildirimleri seçeneğinde bildirimleri gösterme seçeneğinin seçilmesi kilit ekranında herhangi bir bildirimin yer almamasını sağlar. Gizliliği önemseyen ve diğer kişilerin bildirimlere kilit ekranı açmadan ulaşmasını istemeyen kullanıcılar, kilit ekranı bildirimlerinden bildirimleri gösterme seçeneğini seçmek durumundadır.




Android işletim sisteme sahip en iyi televizyonlarAndroid işletim sisteme sahip en iyi televizyonlar

PAYLAŞ