Android'de kamera açıkları gözetlenmeye neden oluyor - Haberler - indir.com

Android'de kamera açıkları gözetlenmeye neden oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-02 15:00:03
Editör : Numan Dargın
Kategori : Akıllı Telefonlar

Siber güvenlik şirketi Checkmarx endişelendirici bir açık buldu. Google ve Samsung’un da dahil olduğu birçok Android akıllı telefon üreticisinin kamera uygulamalarında güvenlik açıkları keşfetti.

Checkmarx Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı Pedro Umbelino yaptığı açıklamada araştırmaya Pixel 2 XL ve Pixel 3 cihazlarında yer alan Google Kamera’yı inceleyerek başladıklarını ifade etti. Fotoğraf ve video kaydı için çeşitli uygulamalarda istenilen izinlerle ilgili birçok güvenlik açığına rastlandı.

Paylaşılan Facebook Android karanlık mod ekran görüntüleriPaylaşılan Facebook Android karanlık mod ekran görüntüleri

Bir diğer can sıkıcı nokta ise, cihazlara sızan kişilerin depolanan fotoğraf ve videolara erişmesi hatta kullanıcıların GPS verilerini toplayabilmesi konusu. Checkmarx Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı Pedro Umbelino, Samsung Kamera uygulamasında da bu tekniğin kullanıldığının altını çizdi.

Pedro Umbelino, açığın Google’a bildirildiğini ve sorunun sadece kamera uygulamasıyla sınırlı kalmadığını söyledi. Sonrasında Google yaptığı açıklamada, sorundan etkilenen cihazlar için Google Kamera uygulamasına Play Store mağazası üzerinden güncelleme yayınlandığını belirtti.


Samsung Android 10 güncelleme tarihleri!Samsung Android 10 güncelleme tarihleri!
Android Cihaz Yöneticisi ile kayıp telefon nasıl bulunur?Android Cihaz Yöneticisi ile kayıp telefon nasıl bulunur?

Opera Android Video Sıkıştırma Özelliği Tanıtım Videosu


PAYLAŞ