Android'de Facebook'da kapanma sorunu nasıl düzletilir? - Haberler - indir.com

Android'de Facebook'da kapanma sorunu nasıl düzletilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-09 11:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Popüler sosyal medya uygulaması Facebook, dünyada en fazla kullanıcıya sahip platform olmaya devam ediyor. Her ne kadar sevilen bir servis olarak kullanılmaya devam edilse de, kullanıcıların sorun yaşadığı bazı noktalar oluyor. Özellikle bir dönem Android cihazlarda kaplamış oldukları yer ve önbellek boyutları ile gündeme gelen Facebook’un Android cihazlarda kapanma sorunları  yaşanabiliyor. Facebook’un bu kapanma sorununa yönelik ise bazı çözüm yöntemleri bulunuyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde olası bir Android Facebook kapanma durumunda yapabileceğiniz çözüm adımlarımıza bu içeriğimizde bakacağız.

Facebook kapanma sorunları ve çözümleri

Facebook Messenger, kullanıcıların seveceği bir çok yenilik ile gündemdeFacebook Messenger, kullanıcıların seveceği bir çok yenilik ile gündemde

Facebook’u Güncelleyin

Facebook uygulaması özellikle Android tarafında sıkça güncelleme alıyor. Bu sebeple güncellemelerinizi kontrol edin ve en güncel sürümü yüklediğinizden emin olun. Google Play Store’a giderek Facebook uygulamasına gelen bir güncelleme var ise güncelleyebilirsiniz.

Oturumu kapatıp tekrar açın

Yapabileceğiniz basit adımlardan birisi ise oturumu kapatıp tekrar açmak olacaktır.

  • Facebook uygulamasını açın ve sağ üstteki 3 çizgi menü simgesine basın.
  • Burada gelen sayfadan en aşağı inerek oturumu kapat deyin.
  • Uygulamayı kapatın ve tekrar açın.
  • Gelen giriş ekranında giriş bilgileriniz ile tekrar giriş yapın.

Uygulamayı yeniden başlatın

Cihazınız üzerinden Ayarlar menüsüne girin ve oradan Uygulamalar bölümüne erişin. Karşınıza uygulamalar listesi gelecektir ve Facebook’u seçin. Daha sonra Kapatmaya Zorla seçeneğini seçin ve Facebook arka planda çalışmasını tam olarak kapatın. Cihazı yeniden başlatarak uygulamaya tekrardan girebilirsiniz.

Facebook önbelleğini temizleyin

Yazımızın başında da dediğimiz gibi Facebook aşırı şekilde önbellek biriktiren bir uygulama. Bu sebeple Android cihazlarda değişkenlik gösteren bu ayarları uygulamayabilirsiniz. Önbellek ve depolama verilerinden kurtulmanız çökme sorununa yönelik etkili çözümlerden birisi diyebiliriz.

  • Ayarlar ve Uygulamalar menüsüne erişin.
  • Gelen listeden Facebook’u bulun ve girin.
  • Daha sonra Depolama bölümünden Önbelleği ve Verileri temizle butonlarına basın.
  • Yapacağınız bu işlemler ile oturumunuzda otomatik olarak kapatılacaktır. Facebook uygulamasını yeniden başlatarak tekrar oturum açabilir ve uygulamayı kullanabilirsiniz.

Telefonu yeniden başlatma

Facebook uygulamanız sürekli olarak kapanıyorsa, telefonunuzu yeniden başlatmanıza gerek yoktur. Facebook’u tekrar yükleme adımını izleyebilirsiniz. Ancak Facebook’u tekrar yükledikten sonra yine de cihazı yeniden başlatmanız da fayda olacaktır. Bu işlem sonrasında Facebook’un kapanıp kapanmadığını kontrol edebilirsiniz.

Facebook’u yeniden yükleme

Tüm bu yapmış olduğunuz adımlar Facebook’un kapanma sorununu gidermediyse, bu noktada uygulamayı silerek tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bunun için ise Google Play Store’a girerek Facebook uygulamasını yeniden yükleyin. Ayrıca Facebook Lite uygulamasını da kullanmayı deneyebilirsiniz.


İlgili uygulamalar
Facebook üçüncü parti sitelere girişlerde bildirim gönderecekFacebook üçüncü parti sitelere girişlerde bildirim gönderecek
TikTok 2019'da Facebook ve Instagram'dan daha çok indirildiTikTok 2019'da Facebook ve Instagram'dan daha çok indirildi

PAYLAŞ