Android x86 8.1 OREO'nun kararlı sürümü yayınlandı - Haberler - indir.com

Android x86 8.1 OREO'nun kararlı sürümü yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-17 14:35:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Android x86 projesinde uzun bir süreden beri beklenen kararlı OREO 8.1 sürümü yayınlandı.

Bir işletim sistemini tamamen farklı bir yapı üzerine yeniden inşa etmek oldukça zor bir iş ve süreçtir. Bu nedenden ötürü Android işletim sistemini gelebeksel Intel/AMD x86’ya sahip olan PC’lerde çalıştırmayı amaç edinen Android x86 projesinin fazlasıyla zaman alması bizleri şaşırtan bir durum olmadı. Çünkü az öncede söylediğim gibi görev oldukça zor ve zaman isteyen bir görev. Bu nedenden ötürü bizlerde duyurulur duyurulmaz hemen hazır olmayacağını biliyorduk. Şirket ilk OREO derlemesini 2018 yılında yayınlandı. Ancak kararlı sürüm bu günden itibaren mevcut durumda.

Google Chrome karanlık tema, Android'e geliyorGoogle Chrome karanlık tema, Android'e geliyor

Linux kernel 4.19.15 cihazlarda uyumlu

Şirket  tarafından geliştirilen en yeni sürüm olan Androdi 8.1, OREO tabanına sahip bir işletim sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Bu işletim sisteminin amacı ise Google’ın işletim sistemini x86 PC’lerde daha kullanışlı bir hale getirmek. Bu sebepten ötürü yeni işletim sistemi pek çok düzenlemeyi de bünyesinde barındırıyor. Aynı zamanda bu yeni sürüm, Linux kernel 4.19.15 kullanıldığı için pek çok cihaz ile uyumlu bir halde. Bu da ekstradan bir bilgisayar almanıza gerek kalmadığını gösteriyor.

64 ve 32 bit sistemlerde uyumlu

Android 8.1 OREO tabanlı olan x86 sürümü, 64 ve 32 bit sistemler ile uyumlu. Şayet sürüm hakkında daha fazla detaylı bilgi almak istiyorsanız, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Yeni sürümün bütün özelliklerini inceleme şansı yakalamış olacaksınız.

 

 


 


Android Pie güncellemesi Galaxy Note 9 cihazları için ertelendi!Android Pie güncellemesi Galaxy Note 9 cihazları için ertelendi!
Twitter, Android'e Tweet Arası Geçiş Özelliğini GetirdiTwitter, Android'e Tweet Arası Geçiş Özelliğini Getirdi

PAYLAŞ