Android Wifi Bağlantı Önceliğini Ayarlamak - Haberler - indir.com

Android Wifi Bağlantı Önceliğini Ayarlamak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-16 14:52:19
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Android cihazlarımız Wifi ağını seçerken tek kriter olarak sinyal gücünü almıyorlar. Bu yüzden akıllı telefonlarda Wifi Bağlantısı Önceliğini Ayarlamak için başarılı bir uygulama önerisi ile karşınızdayız. Bilgisayarlarımız ve Akıllı telefonlarımız Wifi Ağı seçerken bağlantı stabilizasyonu, o ağda bulunan altyapı hızı ve sinyal gücü gibi çeşitli faktörleri göz önünde bulunduruyorlar. Bu önceliği ayarlamak için sıkıntı çeken kullanıcılara Wifi Prioritizer isimli uygulama önerisini yapabiliriz. Wifi bağlantı önceliğini ayarlamak için gerçekten başarılı bir şekilde çalışan nadir uygulamalardan birisi. Şimdi dilerseniz bu uygulamanın özelliklerinden ve yapabileceklerinden bahsedelim.

Android Wifi Bağlantı Önceliğini Ayarlamak

Wifi Prioritizer isimli uygulamayı telefonumuza yükleyerek işlemlere başlayalım. Yükleme işlemi sonrası uygulamayı başlatın. Uygulama çalıştırma işleminden sonra gelen ekranda telefon Wifi belleğine kayıtlı tüm Wifi ağlarının sıralandığı listeyi göreceksiniz. Bu liste aracılığı ile bağlantı önceliğini ayarlayabileceğiz. İlk önce üst bölümde bulunan ağ bağlantı kurulumundaki ilk tercih seçeneği haline alınıyor.

Sonrasında ise Enable Scheduled Job seçeneğini aktif edin ve ağ bağlantısı tekrar kurulurken listeye göre seçim yapılacaktır. Wifi Prioritizer uygulaması ilk olarak sinyal durumunu baz alarak bağlanılacak olan ağları test edecektir. Listede bulunan bütün ağ listesini devamlı test ederek ve sonunda en iyi bağlantı hızına sahip ağa bağlanmak için listeyi aşağı doğru kaydırıyor. Ayrıca uygulama ayarlarından telefonun bir ağa sürekli bağlı kalması için bağlantının size sunması gereken minumum sinyal değerlerini ayarlamanız mümkün oluyor.

Ağların sinya ölçümlenme sıklığınıda ayarlardan değiştirebiliyorsunuz. Wifi Prioritizer uygulaması açıkken Wifi ağları arasında manuel bağlantı gerçekleştirmek zorunda değilsiniz. Varolan bağlanılan ağda bir sinyal zayıflığı yada kopma olduğu zaman listede bulunan bir diğer ağa otomatik olarak geçiş sağlanıyor. Bu sayede cihaz üzerinden internet bağlantınızı kopartmadan sürdürebileceksiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ