Android WhatsApp'ta sıkıcı sorun - Haberler - indir.com

Android WhatsApp'ta sıkıcı sorun

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-13 23:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dünyanın en çok tercih edilen mesajlaşma servisi WhatsApp’ın Android cephesinde bir sorun bulunuyor. Bu sorun pil sıkıntısı olarak karşımıza çıkarken cihazların bataryalarını çok çabuk tüketmeye başladı. WhatsApp Android uygulamasında yaşanan bu sorunda Samsung Galaxy S10e, Galaxy S9, Pixel 3, Pixel 4, OnePlus 6, Redmi Note 5 ve birçok akıllı telefonda uygulamanın arka planda sürekli aktif kalması sorunu yaşanıyor. Bu durumdan ötürü cihazların pilleri çok hızlı bir şekilde tükeniyor. Bir kullanıcı uygulamayı 10 dakika kullandığını ancak telefon uygulama kullanım sürelerinde 1.5 saat kullanım olarak gördüğünü ifade ediyor. Kısa süre önce gelen güncelleme sonrasında başlayan bu sorunun özellikle pili ciddi şekilde etkilediği gözüküyor.

Android WhatsApp Uygulamasında Pil Sorunu

WhatsApp son güncelleme ile batarya düşmanı olduWhatsApp son güncelleme ile batarya düşmanı oldu

Çok kısa mesajlaşmalar için kullanıldığı ifade ediliyor ancak toplam pil ömrünün yüzde 30’una etki gösterdiği belirtiliyor. Durum böyle olunca WhatsApp’ın Android versiyonu için çok acil bir güncelleme gerekiyor diyebiliriz. Android için son dönemde iOS tarafında yer alan parmak izi güvenlik sistemi gelmişti. iOS tarafında Touch ID ve Face ID ile çalışan bu özellik Android için parmak izi desteği sunuyor. Bu sayede cihazınızda kilit olmasa bile WhatsApp’a girmek için parmak izi güvenliğini soracaktır.

Gelen çağrılarda ise parmak izi kilidine gerek kalmadan cevaplanabildiğini belirtelim. Bakalım Android cephesinde yaşanan bu pil problemi gelecek olan iyileştirme güncellemesi ile düzelecek mi göreceğiz.  


2019'da WhatsApp'a gelen en iyi 10 özellik2019'da WhatsApp'a gelen en iyi 10 özellik
Line'da olup WhatsApp'ta olmayan 7 özellikLine'da olup WhatsApp'ta olmayan 7 özellik

PAYLAŞ