Android Wear; Sesli Komutla Evi Kontrol Ediyor (Video) - Haberler - indir.com

Android Wear; Sesli Komutla Evi Kontrol Ediyor (Video)

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Android Wear akıllı saatler ile neler yapılabileceğini keşfetmeye çalışan geliştiricilerden sadece birisi olan Doug Gregory tarafından yayınlanan videoda, sesle komut verilen akıllı saatin ev içi kontrolü sağlayabildiği görülüyor.

Google I/O etkinliğine katılan geliştiricilere ücretsiz olarak dağıtılan Android Wear sistemli saatler, geliştiriciler tarafından keşfedilerek neler yapılabileceği teknoloji meraklılarına gösterilmeye başlandı. Bunun son örneğini ise Doug Gregory isimli bir geliştirici gözler önüne serdi.

Geliştiricinin yayınladığı Youtube videosunda, akıllı saate verilen komutlar yardımıyla ev içindeki lambaların açılıp yakıp söndürüldüğü ve garaj kapısının yine sesli komut ile açılıp kapatıldığı görülebiliyor.

Ayrıca verilen komutun yerine getirilip getirilmediği konusunda da bildirim niteliğinde fotoğraflar gösteren akıllı saat garaj kapısının kapalı ya da açık olduğu fotoğrafı göstererek kullanıcıyı bilgilendirebiliyor.

Geliştirici tüm bu işleri kendi hazırladığı ve Android Wear için halen geliştirmeye devam ettiği ev otomasyon yazılımı AutoVera ile sesli kontrol yazımı AutoVoice sayesinde yapabiliyor.

Android Wear sistemli akıllı saatin ev içi kontrolü nasıl sağladığını gösteren videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.




Android Wear ile Sesli Ev Kontrolü Videosu


PAYLAŞ