Android Wear Bataryayı Dengeli Kullanmak - Haberler - indir.com

Android Wear Bataryayı Dengeli Kullanmak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-15 11:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefonlar zamanla hayatımızın bir parçası olmaya devam etsede bu durum yavaş yavaş akıllı saat olarakda ilerlemeye devam ediyor. Piyasada akıllı saat olarak Apple Watch ağırlıklı tercih edilsede diğer yandan Google üretim işletim sistemli Android Wear sistemi popüler durumda. Akıllı saatler kullanım deneyimi ve bildirim pratikliği ile oldukça beğenilsede tek olumsuz yanları küçük ekranları ve düşük batarya ömürleri olarak gözüküyor. Özellikle GPS aktif bir şekilde haritalar uygulamasını kullanmak bataryayı hızlı bir şekilde tüketen faktörlerden bir tanesi. Bu yazımızda ise batarya bitirmeden haritalar uygulamasını kullanmaya bakacağız.

Android Wear Bataryayı Dengeli Kullanmak

Google Haritalar uygulaması ekranı sürekli açık tuttuğundan ve GPS'i sürekli aktif ettiğinden dolayı akıllı saatinizin bataryasını saatler içerisinde tüketebiliyor. Diğer yandan kullanıcı 3G ile beraber Google Play Music aracılığı ile müzik dinlediğinde ise kullanıcı akıllı saati bir günü tamamlamadan cihazı şarja takmak zorunda kalacaktır. Şimdi gelin aşırı batarya tüketimini engellemek için yapmanız gereken adımlara bakalım.

Otomatik Aktif Olan Servisleri Engelleyin

Google Play Music yada Google Haritalar uygulamalarını kullanmak için açtığınızda telefon çeşitli servislere bağlanarak çeşitli verileri akıllı saatinize iletir. Bu durumlar arka planda gerçekleşir ve otomatik olarak olduğundan dolayı siz anlamadan kısa sürede bataryanızın tükendiğini görebilirsiniz. Bu noktada Android Wear uygulamasını açarak telefon ve saatiniz arasındaki çeşitli servis bağlantılarını engelleyeceğiz.

Android Wear uygulamasını açtığımızda sağ üst bölümde bulunan dişli ayarlar ikonuna basın ve ayarlara erişin. Genel kategorisi altında bulunan uygulama bildirimlerini engelle kısmına girerek oradaki listeden Google Haritalar ve Google Play Music'i bulun ve artıya basın. Artıya bastığınızda o uygulamaların bağlantılı olduğu çeşitli servisler karşınızda listelenecektir. Oradan dilediğiniz servisleri engelleyerek bu listeyi güncelleyin ve çıkış butonundan o menüden çıkın.

Bu işlemler ardından akıllı saatinizde gözle görülür bir batarya performans artışı sağlanacaktır. Dilerseniz bu servis engellemesini kısayol olarak saatinize atayarak her seferinde ayarlar bölümüne girmeye gerek kalmadan kısayoldan halledebilirsiniz.





PAYLAŞ