Android ve Windows 10'nu ortak çalıştırabilen ilk akıllı telefon - Haberler - indir.com

Android ve Windows 10'nu ortak çalıştırabilen ilk akıllı telefon

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-20 18:16:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

İngiltere merkezli Emperion şirketi Android ve Windows 10 işletim sistemini aynı anda çalıştırabilen “Nebulus” isimi yeni bir telefonu duyurdu. Gücünü Snapdragon 845 işlemci yongasından alan “Nebulus” yakında ön siparişe sunulacak.

ABD merkezli yazılım devi Microsoft uzun bir süredir Windows işletim sistemini akıllı telefonlara getirmek için çabalasa da şirketin bu alandaki girişimleri tüketicilerden karşılık bulamamıştı. Tüketicilerin en çok eksikliğini duyduğu noktaysa uygulama sayılarının istenen düzeyde olmamasıydı. Bu durum birçok kullanıcıyı Android ve iOS işletim sistemiyle çalışan akıllı telefonlarına yöneltince Microsoft akıllı telefon pazarının dışında kaldı.

Google'dan şaşırtan hata! Android 11'in geliştirici sayfası yayınlandı!Google'dan şaşırtan hata! Android 11'in geliştirici sayfası yayınlandı!

Bu alanda oldukça yeni bir adım atan Emperion şirketi ise “Nebulus” adını verdiği Windows 10 işletim sistemini çalıştırabilen yeni bir akıllı telefonu duyurdu. Ancak “Nebulus”un tek özelliği Windows 10 işletim sistemine sahip olması değil. Aynı anda Android işletim sistemini de çalıştırabilen cihaz özellikleriyle de oldukça dikkat çekiyor.

Tasarımsal ve donanımsal açıdan pek çok detaya sahip olan cihaz ARM mimarisi üzerine kurulu. Android uygulamalarını Windows üzerinden çalıştırmaya bu cihaz her iki işletim sistemini de aynı anda kullanılabilecek bir teknolojiyle geliştirilmiş. Bu sayede Windows 10 işletim sistemi için yeterli uygulamaların olmaması gibi sorunlar kullanıcılar için herhangi bir problem teşkil etmiyor.

Nebulus özellikleri ve fiyatı

Emperion şirketi tarafından geliştirilen Nebulus 6.9 inç ekrana sahip. Arka panelinde ikili kamera sistemi bulunduran Nebulus’un her iki kamerası da 13 Megapiksel çözünürlüğe sahip. Cihazın ön panelinde ise 10.5 Megapiksel çözünürlüğe sahip bir selfie kamerası bulunuyor. Güçlendirilmiş Snapdragon 845 işlemci yongasından gücünü alan cihaz 128 GB dahili depolama kapasitesine sahip. 6.000 mAh’lık güçlü batarya kapasitesine sahip olan Nebulus’un RAM detayı ise henüz açıklanmış değil.

2019'ın ilk Windows 10 güncellemesinde neler var?

microSD kart desteğine de sahip olan cihazın depolama kapasitesi 2 TB’a kadar arttırılabiliyor. Hem Android işletim sistemini, hem de Windows 10 işletim sistemini aynı anda çalıştırmasıyla dikkatleri üzerine çeken Nebulus’un satış rakamı ise 714 dolar yani yaklaşık 4.340 TL olarak belirlendi. Yakında ön siparişe açılacak cihazın henüz hangi ülkelerde satışa sunulacağı bilinmiyor.


iOS ve Android'de Apple Music verileri nasıl silinir?iOS ve Android'de Apple Music verileri nasıl silinir?
İndirirken oynama özelliği Android telefonlar için gelebilirİndirirken oynama özelliği Android telefonlar için gelebilir

PAYLAŞ