Android ve iOS'te En İyi Spotify İpuçları Nelerdir? - Haberler - indir.com

Android ve iOS'te En İyi Spotify İpuçları Nelerdir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-23 12:02:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Piyasaya girdiği günden beri büyük kitleleri etkisi altına almayı başaran ve kullanıcılara kusursuz bir müzik dinleme keyfi sunan Spotify, hem iOS hem de Android cihazlarda sorunsuz bir şekilde kullanılıyor. Yazımızın içeriğinde hem iOS hem de Android cihazlarda kullanılan Spotify uygulaması hakkında çeşitli ipuçlarına yer vereceğiz. Söz konusu ayarların bazıları ücretsiz kullanıcılar tarafından açık olmayabilir. Söz konusu Spotify kullanım ipuçları müzik dinleme keyfinizi çok daha iyi bir hale getirecek. 

Android ve iOS Cihazlarda Kullanılan En İyi Spotify İpuçları

- Arama işlemlerinizi daraltarak daha iyi sonuçlar elde edin

Arama işlemlerinizi farklı terimler kullanarak yaptığınız sürece çok daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Konuya örnek vermek gerekirse, tırnak işaretleri olmadan “Weezer year: 1992-2002” kelimelerini yazmak Sportify arama sistemini 20. yüzyıldan kalma şarkıları ve albümleri sıralamak adına zorlayacak. Şarkıcıların düet yaptığı şarkıları bulmak isterseniz;  “+”, “-“, “ve”, ”değil” ve “veya” gibi işaretler ve kelimeler kullanabilirsiniz. 

Spotify, podcast için önemli bir adım attıSpotify, podcast için önemli bir adım attı

- Tercihlerinize göre ses kalitesinde değişiklikler yapın

Çeşitli gereksinimler doğrultusunda ses kalitesinde değişiklik yapmak istediğiniz taktirde, Spotify uygulamasının alt kısmında yer alan Kitaplığınız düğmesinin ardından ekranın sağ üst köşesinde yer alan Ayarlar sekmesine geçiş yapın. Ayarlar menüsünde ise Müzik Kalitesi bölümüne geçiş yaparak buradan dilediğiniz parçanın kalitesinde değişiklik yapabilirsiniz. 

- Spotify'ı ses ile kontrol edin

Spotify uygulamasını ses ile kontrol etmek isterseniz Google Asistan ya da Siri özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Ses ile kontrol sistemi Spotify Voice sistemi ile çok daha hızlıdır. Siri ve Google Asistan kullanımı ile Spotify uygulamasını kullanmak daha yavaş olsa da yine de ses ile kontrol sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra aynı zamanda alternatif olarak akıllı hoparlöre sahipseniz yine Spotify'ı kontrol edebilirsiniz.  

- Kendi müziğinizi aktarın

Spotify uygulamasında yer alan milyonlarca şarkının yanı sıra aynı zamanda akıllı cihazınızın kütüphanesinde de yer alan müzikleri de Spotify'a aktarabilirsiniz. Bunu yapmak için akıllı cihazınızı bilgisayarınıza bağlamanız gerekiyor. Mobil uygulamanın böyle bir özelliği mevcut değildir, bu sebeple bilgisayara ihtiyaç duyacaksınız. Telefon kütüphanenizdeki müzikleri Spotify'a aktarmak için aşağıdaki adımları seyredebilirsiniz;

- Masaüstünde yer alan Spotify uygulamasının sağ üst köşesinde yer alan profil adınızın hemen yanındaki ters dönüş üçgen şekline dokunun.

- Buradan Ayalarlar - Yerel Dosyalar - Bir Kaynak Ekle adımlarını seyredin. Desteklenen formatlar arasında .mp3, .m4p ve .mp4 uzantıları yer alıyor.

- Abonelik durumunuzu kontrol edin

Bilindiği üzere Spotify Premium otomatik olarak yenilenen bir abonelik servisi olarak hizmet vermektedir. Premium üyeliğinden vazgeçmek istiyorsanız ve bir ay daha ücretlendirme ile karşı karşıya kalmamak için aboneliğinizin sona erdiği tarihten emin olarak hareket etmeniz gerekiyor. Bu işlemleri yapmak adına, herhangi bir tarayıcı üzerinden hesap sayfanıza giriş yapın. Hesabınıza giriş yaptığınız anda karşımıza çıkması gereken ilk şeylerden biri Premium üyelik sisteminin yenilenme tarihidir. Planı Yönet seçeneğine tıklayarak ardından tarihi değiştirebilir ya da iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. 

 

 


İlgili uygulamalar
Spotify kullanıcılarına daha fazla kişisel liste sunuyorSpotify kullanıcılarına daha fazla kişisel liste sunuyor
Spotify’dan Game of Thrones müzik trendleri!Spotify’dan Game of Thrones müzik trendleri!
Amazon'dan Spotify'a Rakip Olacak Yeni Müzik UygulamasıAmazon'dan Spotify'a Rakip Olacak Yeni Müzik Uygulaması

PAYLAŞ