Android ve iOS'a Alternatif Purism Librem 5 Geliyor - Haberler - indir.com

Android ve iOS'a Alternatif Purism Librem 5 Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-19 19:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bildiğiniz üzere akıllı telefon pazarına hakim olan iki büyük işletim sistemi iOS ve Android bulunuyor. Bu işletim sistemlerine ek olarak rakip olması beklenen PureOS işletim sistemli Purism Librem 5 cihazı hakkında erken erişim geliştirme içerikleri ortaya çıktı. Yeni bir akıllı telefon alacak olan kullanıcıların karşısına genellikle birçok model çıkar. Ancak temel anlamda işletim sistemleri iOS ve Android cihazlar olarak ikiye ayrılır. Cihazlar performans, kamera ve genel kullanış itibariyle benzer bir deneyim sunsalar da kullanıcıları ayıran asıl noktayı işletim sistemleri tarafında görüyoruz. Seçenek bir hayli çok ve zengin olsa da işletim sistemi seçimi asıl önemli adımlardan birisi diyebiliriz.

Android ve iOS Platformlarına Rakip Geliyor

iOS 12.1.2 Beta yayınlandı! İşte detaylarıiOS 12.1.2 Beta yayınlandı! İşte detayları

Donanım üretmesi ile bilinen üretici marka Purism, kendi akıllı telefonunu geliştirerek Android işletim sistemi yerine Linux tabanlı PureOS sistemini kullanmaya karar vermiş durumda. Librem 5 adlı bu yeni cihaz sunacağı donanım özelliklerinin yanı sıra farklı işletim sistemi ile öne çıkacak. Purism Librem 5 modelinin uzun bir süredir geliştirilme aşamasında olduğu ve yakın zamanda nihai cihazın çıkacağı düşünülüyor.

iOS 12 Apple Cihazların Yüzde 75'ine Erişti

Librem 5’in görebileceğiniz üzere henüz geliştirme kitleri ortaya çıkarken nihai sürümün önümüzdeki yılı başı ile beraber çıkması bekleniyor. Model özelleştirilmiş i.MX8M donanımına sahip olacak ve gerek gizlilik gerekse güvenlik tarafında ön plana çıkan bir cihaz olacak. Pazarda zaten iki büyük ekosistem bulunurken bakalım Linux tabanlı bu işletim sistemi ne kadar ilgi duyulacak göreceğiz.  


iOS 12.1.1 Güncellemesi Şebeke Sorununu GetirdiiOS 12.1.1 Güncellemesi Şebeke Sorununu Getirdi
Google Lens iOS tarafında aktif hale geldi. Peki Google Lens nedir ve nasıl kullanılır?Google Lens iOS tarafında aktif hale geldi. Peki Google Lens nedir ve nasıl kullanılır?
iOS 12.1.2 yayınlandı, Türkiye'ye Apple'dan güzel haberiOS 12.1.2 yayınlandı, Türkiye'ye Apple'dan güzel haber

PAYLAŞ