Android ve iOS kullanım oranları açıklandı! - Haberler - indir.com

Android ve iOS kullanım oranları açıklandı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-08 18:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Araştırma ve istatistik şirketi olan Statista, hem dünya geneli hem de ülkeler bazlı Android-iOS kullanım oranlarını açıkladı. Android ekosistemi yüzde 87 ile açık ara birinci olurken, mobil işletim sistemleri arasında İOS ise yüzde 13 seviyesinde kaldığı gözüküyor. Henüz geçmişte telefonların yaygınlaşmadığı dönemlerde her üretici kendi mobil işletim sistemine sahipti. Ancak bugün baktığımız zaman pazara iki büyük işletim sisteminin hakimiyet gösterdiğini görüyoruz. Android ve iOS olarak gördüğümüz bu iki ekosistem için yüzlerce akıllı telefon modeli ve onlarca üretici teknoloji markası bulunuyor. Şimdi ise Almanya merkezli Pazar araştırma şirketi Statista, yayınlamış olduğu yeni veriler ile hangi mobil işletim sisteminin daha popüler olduğunu gösterdi.

iOS ve Android pazardaki kullanım oranları

Türkiye’de eylül ayında sadece bir Samsung modeli Android 10 alacakTürkiye’de eylül ayında sadece bir Samsung modeli Android 10 alacak

Statista’nın 2014’ten günümüze kadar mobil işletim sistemlerinin Pazar paylarını gösterdiği grafiğe göre Android işletim sistemi, yüzde 87 Pazar payına sahipken, yüzde 13 ile iOS ikinci sırada yer alıyor. Statista’nın ülkelere göre mobil işletim sistemi Pazar payı verilerine göre iOS’un sadece ABD ve Japonya’da Android’den daha fazla kullanıldığı gözüküyor. Daha çok Brezilya, Nijerya, Hindistan gibi pazarlarda ise Android’in büyük bir üstünlüğü gözüküyor. Android’in en yüksek Pazar payı olan Hindistan’da iOS kullanım oranı yüzde 3 seviyelerine kadar düşmüş durumda.

Tahmin edeceğiniz üzere iOS ile Android arasındaki bu söz konusu Pazar payı farkı, iOS işletim sistemli tek akıllı telefon modeli olan iPhone serisinin fiyatlandırmasından ötürü kaynaklanıyor. ABD, Japonya ve Birleşik Krallık gibi gelişmiş ekonomilerde iOS Pazar payı da yüksek seviyeler de bulunuyor. Ancak Çin ve Hindistan gibi ithalat vergilerinin yüksek olduğu ülkelerde ise iOS oranları bir hayli düşükken, Android ekosisteminin kullanım oranı oldukça yüksek kullanım seviyelerinde bulunuyor.


TCL orta seviye yeni Android tabletlerini duyurduTCL orta seviye yeni Android tabletlerini duyurdu
AnTuTu, Ağustos ayının en iyi Android telefonlarını açıklandıAnTuTu, Ağustos ayının en iyi Android telefonlarını açıklandı

PAYLAŞ