Android ve iOS Kullanıcıları Yeni Gmail Tasarımına Kavuşuyor - Haberler - indir.com

Android ve iOS Kullanıcıları Yeni Gmail Tasarımına Kavuşuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 14:55:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Google, Android ve iOS kullanıcıları için bugün yeni tasarımını kullanıma açtı. Bundan sonra iki platformunda kullanıcıları yeni Gmail tasarımına kavuşacaklar. Geen yıl nisan ayında web kısmı için "Material Theme" görünümü yayınlamıştı. Şimdi de bu tasarım mobil kullanıcılar için geliyor. Peki yeni tasarımda ne gibi değişiklikler var?

Android ve iOS Kullanıcıları Yeni Gmail Tasarımına Kavuşuyor

Gmail uygulaması yeni tasarım ile çok daha ferah bir görünüme kavuştu. Yeni tasarımda, özelleştirilmiş Google Sans yazı tipi kullanılıyor. Özellikle kenar çubuğunda değişiklikleri fark edeceksiniz. Ayrıca hesap değiştiricinin sağ tarafta olmadığını fark edeceksiniz. Çünkü bu yer sağ üste doğru alındı ve arama çubuğu ile entegre edildi. Arama çubuğu da artık Gmail'in ana navigasyon aracı oldu. Hem hamburger görünümü hem de hesap değiştiricisini içerisinde barındırıyor.  Yüzen Aksiyon Düğmesi ise sayfanın sağ alt tarafında kalmaya devam ediyor.

Google Dolandırıcıların Önüne Geçmeye HazırlanıyorGoogle Dolandırıcıların Önüne Geçmeye Hazırlanıyor

Yeni tasarım yayınlandıktan sonra birçok kullanıcı bu tasarımı oldukça beğendi. Fakat Google sadece tasarım konusunda yenilik yapmadı ve Gmail'e yeni birkaç özellik de ekledi. Bunların arasında e-postaların görünümü için farklı seçenekler yer alıyor. Varsayılan görünüm içerisinde boşluklar gözümüzden kaçmıyor. Ayrıca ek boşluk ve küçük düğmeler ile iletilerdeki eklere de kolay bir şekilde erişmeniz mümkün hale geldi. Kompakt ise biraz daha sıkıştı ve gönderen resimlerini işaret kutucuklarına dönüştürdü. Eğer Inbox hayranı iseniz, üzücü haberimiz geçtiğimiz günlerde sitemizde yayınlanmıştı. Bildiğiniz üzere yakın zamanda Inbox kapanacak. Bu tasarımda acıyı biraz hafifletecek gibi duruyor. Yeni Gmail uygulamasına alışmak çok zor olmayacak çünkü Google oldukça ferah ve basit kullanılabilir bir tasarım geliştirmiş.

Google'ın bu yeni tasarımı kademeli olarak sunulacak. Bugünlerde Android tarafında bu yeni tasarıma ulaşmanız mümkün fakat iOS kısmında biraz daha beklemek gerekiyor. İlerleyen haftalarda ise iOS kullanıcıları da Google'ın yeni Gmail tasarıma ulaşabilecekler. Bu sayede Gmail uygulamasını göz yormayan ve daha hoş bir tasarım ile kullanabileceksiniz. Zaten Google, neredeyse tüm uygulamalarını "Material Theme" tasarımına geçirmeye çalışıyor. Şirket ilerleyen zamanlarda eski tasarıma sahip uygulamalarını yenileyecektir.


İlgili uygulamalar
Google Wikipedia'ya milyon dolarlık bağış yaptıGoogle Wikipedia'ya milyon dolarlık bağış yaptı
Google, çok yönlü Berlin ofisini açtıGoogle, çok yönlü Berlin ofisini açtı
Google Haberler Avrupa'da Yasaklanıyor mu?Google Haberler Avrupa'da Yasaklanıyor mu?

PAYLAŞ