Android ve iOS İçin WhatsApp Yedekleri Nasıl Silinir? - Haberler - indir.com

Android ve iOS İçin WhatsApp Yedekleri Nasıl Silinir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-14 12:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Popüler mesajlaşma servisi WhatsApp üzerinden gönderilen ve alınan medya içerikleri zamanlar cihaz hafızasında yer kaplamaya başlıyorlar. Bizde sizlere bu içeriğimizde Android ve iOS için WhatsApp yedeklerinizi nasıl silebileceğinizi anlatacağız.WhatsApp kullanıcıların mesajlarını ve içeriklerini bazı zaman dilimi aralığı ile yedekliyor. Bu yedekleme Android tarafında Google Drive’a olurken iOS tarafında ise iCloud’a yapılıyor. Mesaj yedeklemelerine medyaları dahil eden kullanıcılarda ise depolama sıkıntısı gün yüzüne çıkabiliyor. WhatsApp yedeklerinizi silmek için hem iOS hemde Android’de oldukça basit bir yöntem bulunuyor.  Ayrıca 12 Kasım’dan itibaren artık WhatsApp yedekleri Google Drive’da ekstra bir yer kaplamayacak olacağını hatırlatalım.

iOS ve Android WhatsApp Yedeklerini Silmek

Android Otomatik MMS ve SMS Nasıl Yedeklenir?Android Otomatik MMS ve SMS Nasıl Yedeklenir?

WhatsApp yedeklerinizi Android cephesinden silmek için bir Dosya Yönetici uygulaması gerekiyor. Cihazınızda yer alan dosya yöneticisini de kullanabilirsiniz. Dosya yöneticisine girdikten sonra SDKart klasöründe yer alan WhatsApp klasörüne erişin. Burada Database veya Veritabanı olarak adlandırılan dosya karşınıza gelecek. Bu dosya içerisinde yer alan yedek dosyalarını silerek WhatsApp yedeklerinizden kurtulmuş olacaksınız. Dosyaları basılı tutarak tümünü sil diyerek silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Google Drive yedeklemesi yapıyor iseniz, bu noktada Drive uygulamasına girmeniz gerekiyor. Drive’a girdikten sonra menüde yer alan Yedeklemeler paneli üzerinden yine silmek istediğiniz yedekleri seçerek silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

iOS WhatsApp Yedeklerini Silmek

iOS tarafında ise Ayarlar > Apple Kimliği > iCloud adımlarını izleyerek gerekli menüye erişin. Burada saklama alanını yönet dediğinz zaman WhatsApp uygulamasına dair seçeneği göreceksiniz. WhatsApp’a bastıktan sonra Verileri Sil seçeneği ile tüm iOS WhatsApp yedeklemelerinizden kurtulmuş olacaksınız. Ancak iCloud yedeklemesi yapıyorsanız iCloud yedeklenecek uygulamalar arasında WhatsApp’ı kapatarak var olan yedeklerinizi de silebilirsiniz.

Hem iOS hemde Android tarafında WhatsApp yedeklerinizi basit bir şekilde silmek için bu işlemleri uygulamanız yeterli olacaktır.  


Android Dosyaları Bilgisayara Nasıl Aktarılır? Veriler Nasıl Yedeklenir?Android Dosyaları Bilgisayara Nasıl Aktarılır? Veriler Nasıl Yedeklenir?
Spotify çalma listesi nasıl yedeklenir?Spotify çalma listesi nasıl yedeklenir?
Instragram hesap yedeklemesi nasıl yapılır?Instragram hesap yedeklemesi nasıl yapılır?

PAYLAŞ