Android Uygulama Tepsisinde Klasör Nasıl Oluşturulur? - Haberler - indir.com

Android Uygulama Tepsisinde Klasör Nasıl Oluşturulur?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-01 10:02:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Android akıllı telefonların birbirinden farklı arayüz sürümleri bulunuyor. Bu arayüzler marka ve modele göre değişkenlik gösterebiliyor. Android cihazlarda ise uygulama tepsisinde klasör oluşturmak için basit yöntemler bulunuyor. App Annie istatistiklerine göre telefon kullanıcıları daha çok cihazlarında 60 ile 90 arasında uygulama barındırıyorlar. Yine aynı kaynaklı detaylara göre bu uygulamaların yaklaşık 30 tane kadarı aktif olarak kullanılıyor. Oldukça fazla uygulama sayısı arasında aktif ve sık kullanılan uygulamalara daha hızlı erişmek için ise klasörleme sistemini kullanabilirsiniz. Bu içeriğimizde ise sizlere bu işe yarayan başarılı bir launcher uygulaması olan Action Launcher’den bahsedeceğiz.

Action Launcher ile Klasör Oluşturmak

Bir iOS Özelliği Android'e EkleniyorBir iOS Özelliği Android'e Ekleniyor

Action Launcher ilk çıktığı dönemlerde fazla bir yeteneğe sahip değildi. Ancak güncellemeler ile uygulama tepsisine klasör özelliği getirildi. Bu özellik ile kullanıcıların sık kullandığı uygulamalar ana ekrana sabitleme ihtiyacı ortadan kalkmış oldu. İlk olarak Google Play Store üzerinden Action Launcher Pixel Edition uygulamasını cihazınıza yükleyin.

Uygulamayı yükledikten sonra ana ekranınıza gidin. Daha sonra bir boşluğa dokunarak basılı tutun. Gelen seçeneklerde Home Settings bölümüne girin. Burada App drawers’a dokunun ve Folders seçeneğini seçin. Ekranın sağ alt bölümünde yer alan yüzen eylem butonu ile bir klasör oluşturmaya başlayabilirsiniz. Daha sonra klasöre eklemek istediğiniz uygulamaları seçin ve klasöre isim verdikten sonra Done butonuna basın.

Ana ekrana tekrar dönerek buton ve kaydırma hareketi ile uygulama tepsisine ulaşın. Burada klasör içerisine dahil ettiğiniz uygulamalar ile beraber klasörü ilk sırada görmüş olacaksınız. Android akıllı telefonlarınızda daha düzenli ve işlevsel bir kullanım için klasör yapma özelliğini birçok uygulamanız için gerçekleştirebilirsiniz. Uygulama tepsisine sahip olmayan diğer arayüzler de ise dahili olarak uygulama klasörleri oluşturabileceğinizi belirtelim.


Android ve iOS'te En İyi Spotify İpuçları Nelerdir?Android ve iOS'te En İyi Spotify İpuçları Nelerdir?
Xiaomi Mi 6 İçin Android 9 Güncellemesi YayınlandıXiaomi Mi 6 İçin Android 9 Güncellemesi Yayınlandı

PAYLAŞ