Android televizyonlarda ekran görüntüsü nasıl alınır? - Haberler - indir.com

Android televizyonlarda ekran görüntüsü nasıl alınır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-20 19:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Bilgisayarlarda, cep telefonlarında ve tabletlerde ekran görüntüsü alınması için pek çok farklı araç ve yerleşik özellik bulunsa da akıllı televizyonlar söz konusu olduğunda ekran görüntüsü almak için farklı işlemlerin yapılması gerekiyor. Android sisteminin kullanıldığı televizyonlarda ekran görüntüsü almak oldukça kolay. Üstelik mevcut işlemleri 5 farklı yöntem ile yapabilmek mümkün.

Uzaktan kumanda ile ekran görüntüsü alma

Android televizyonlarda ekran görüntüsü almak için kumandalar kullanılabilir. Bu işlemler sırasında güç ve ses azaltma tuşuna basılı tutulması yeterlidir. Ekranda kısa süre içerisinde bir animasyon belirecektir ve ekran görüntüsü kayıt altına alınacaktır.

Bilgisayarda ekran görüntüsü nasıl alınır?Bilgisayarda ekran görüntüsü nasıl alınır?

Dahili ekran görüntüsü seçeneği ile ekran görüntüsü alma

Tüm modellerde olmasa da bazı Android TV modellerinde dahili olarak ekran görüntüsü alma seçeneği bulunmaktadır. Bu bakımdan menü üzerinden yapılacak seçimler ile birlikte ekran görüntüsünün alınması kolayca gerçekleştirilebilir.

TV uygulaması ile ekran görüntüsü alma

Android TV'lerde çeşitli uygulama ve araçlar yer alır. Mevcut araçlar kontrollerin tıpkı kumanda da olduğu gibi seçilerek yapılmasını sağlamaktadır. Mevcut kontroller arasında screenshot olarak ekran görüntüsü almak için çeşitli küçük araçlar ve uygulamalar varsa ekran görüntüsü almak için bu araçlar kullanabilir.

3. parti uygulamaları ile ekran görüntüsü alma

Android TV'lerde ekran görüntüsü almak için tercih edilebilecek bir diğer yöntem ise üçüncü taraf uygulamalardan destek almaktadır. Pek çok farklı uygulama desteklendiğinden dolayı uygulamanın televizyona indirilerek kullanılması, ekran görüntüsü alınması adına yeterlidir. Uygulama konusunda zengin seçeneklerin bulunması kullanıcıların pratik bir şekilde ekran görüntüsü almasına destek sağlar.

Düğme eşleştirici ile ekran görüntüsü alma

Android TV'lerde kumandanın düğmelerinin özelleştirilebilmesi mümkündür. Bu bakımdan televizyondaki ekran görüntüsü uygulamasını, Button Mapper gibi farklı uygulamalar kullanarak kumanda üzerindeki bir tuş ile eşleştirebiliriz. Böylece ekran görüntüsü almak istediğinizde kumandadan mevcut tuşa basmanız yeterli olmaktadır.

Android TV’lerdeki ekran görüntüleri nereye saklanır?

Android TV'lerde alınan ekran görüntüleri için varsayılan olarak belirli bir alan kullanılmaktadır. Ekran görüntülerine göz atmak için Ana Sayfa> Resimler> Ekran Görüntüleri adımlarını takip edebilirsiniz. Burada içerikleri dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.


Mac bilgisayar ekran görüntüsü nasıl alınır?Mac bilgisayar ekran görüntüsü nasıl alınır?

PAYLAŞ