Android telefonunuzun düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edebileceğiniz 4 uygulama - Haberler - indir.com

Android telefonunuzun düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edebileceğiniz 4 uygulama

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-10 21:01:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Android işletim sistemine sahip bir telefon kullanıyorsanız, telefonunuzun düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz. İşte sizler için derlediğimiz Android telefonunuzun düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edebileceğiniz 4 uygulama.

Android İçin Bakım Zamanı!Android İçin Bakım Zamanı!

1. Phone Check And Test

Phone Check uygulaması, Android için en iyi donanım kontrol uygulamalarından biridir. Bu uygulama ile telefonun tüm donanım özelliklerini ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz. Bu özelliği ile uygulama, masaüstü programı olan CPU-Z’ye oldukça benzer. Phone Check ile şunları yapabilirsiniz.

  • Düşük hafıza kontrolü ve önerileri
  • Batarya kontrolü ve batarya soketi testi
  • Wi-Fi kontrolü
  • Hoparlörler, mikrofonlar, kulaklık girişi ve ses düğmeleri için testler
  • Ölü pikseller ve renk tutarlılığı gibi ekran testleri
  • GPS izleme ve konum testi
  • Termal test
  • CPU, bellek ve depolama kontrolleri

Uygulamayı kullanmadan önce cihaz bataryasının en az % 50 olmasına özen gösterin. Uygulamadan daha iyi sonuç almak için telefonun prize takılı olmaması gerekir.

2. Phone Doctor Plus

Aslında Phone Doctor Plus ve Phone Check And Test uygulaması birbirine çok benzemekte ve benzer testleri yapmaktadırlar. Ancak Phone Doctor Plus daha iyi bir kullanıcı ara yüzüne sahip olduğu için biraz daha ön plana çıkıyor. Phone Doctor Plus, Android telefonunuz için 30’u aşkın donanım testi yapmaktadır. Uygulama ile yapılan testlerden bazıları şunlardır:

  • Jiroskoplar, ivmeölçer ve yakınlık sensörleri dahil hareket sensörlerini kontrol etme
  • Ölü pikseller ve dokunmatik ekran duyarlılığı dahil ekran testleri
  • Hücresel ve ağ bağlantısı testleri
  • Nem, basınç ve sıcaklık sensörü testleri
  • Bellek, depolama ve CPU testi

Phone Doctor Plus, cihazınızı test etmeyi Phone Check’e göre çok daha kolaylaştırıyor. Yıldız derecelendirmeleri sayesinde sorunları hızlıca görebilirsiniz. Uygulamanın batarya kontrolü de oldukça kullanışlı ve bu test sayesinde bataryanızı iyileştirmek ve yeniden kalibre etmek için farklı yöntemleri deneyebilirsiniz.

3. Dead Pixels Test and Fix

Dead Pixels Test and Fix, telefonunuzun veya tabletinizin ekranında yaşadığınız sorunları gidermek için geliştirilmiş başarılı bir uygulama. Bu uygulama ile kısmi alt piksel kusurlarını, sıkışmış alt pikselleri, ölü pikselleri, karanlık veya parlak kusurları, renk kayması, ekran yanması, ghost screen (hayalet ekran), beyaz ekran sorunu, siyah ekran sorunu gibi ekran sorunlarını düzeltebilirsiniz.

4. AccuBattery – Pil

Akıllı telefonların hiç kuşkusuz en can sıkıcı yanları batarya ömürlerinin kısa olması. Telefonlarda kullanılan bataryaların belli bir ömrü vardır. AccuBattery uygulaması, pil sorunlarını sihirli bir şekilde çözmese de pilinizin kullanım ömrünün ne kadar kaldığını görmeniz açısından önemli veriler sunar.

Tüm bu 4 uygulama telefonunuzun kontrol edilmesi adına pek çok farklı araç ve çözüm sunmaktadır. Telefonunuzda sık sık donmalar oluyor ya da telefonunuzdan iyi bir performans alamıyorsanız nelerin yolunda gitmediğini bu uygulamaları kullanarak öğrenebilirsiniz. Özellikle telefonunuzu tamire vermeden önce yapacağınız kontrollerle telefonunuzun hangi bölümlerinde yanlışlar olduğunu ya da hangi donanımların değiştirilmesi gerektiği gibi durumlara önceden öğrenebilir ve bu doğrultuda destek alabilirsiniz.

Android işletim sistemi oldukça verimli bir şekilde çalışsa da özellikle yıllar boyunca kullanılan telefonlar performans açısından çok ciddi kayıplar yaratabilmektedir. Bu şekilde yapacağınız kontroller ile birlikte telefonunuzu daha iyi hale getirme ya da mevcut sorunları kontrol ederek çözüm bulma adına şans yaratabilirsiniz. Yapacağınız bu kontrollerde performans sorunlarını ek olarak telefonlarınızı optimize edecek diğer yan uygulamaları kullanarak telefonunuzdaki performans sorunlarını daha iyi hale getirebilirsiniz. Bu bakımdan kontroller sonrasında bakım programlarını denemeniz, telefonunuzun performansını ve verimliliğini daha da artıracaktır. 

IObit Advanced Mobile Care indir



PAYLAŞ