Android telefonları överken iPhone ile yakalanan ünlü kim? - Haberler - indir.com

Android telefonları överken iPhone ile yakalanan ünlü kim?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-07 16:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bollywood’un ünlü isimlerinden olan Anushka Sharma ise Google ile anlaşma yaparak Pixel 2 XL’ın tanıtımını yapmak için Twitter üzerinden paylaşım yaptı. Ancak yaptığı paylaşımla baya konuşulacak bir hata yaptı.

Birçok telefon üreticisi ürettiği telefonlarını toplum tarafından değer gören sanatçılar kullansın, tavsiye etsin, reklamını yapsın ister. Bu durumu pazarlama stratejisi olarak görüyor. Çünkü birçok insan ünlülerin giyindiği markadan giyinmek, takıldığı mekanda takılmak ve kullandığı eşyaları kullanmak ister. Gerçi günümüzde bu durum biraz daha eskiye nazaran azaldı ancak gene de bu geleneğin devam ettiğini söylemeden edemeyeceğim. Eskiden Oprah Winfrey ve Gal Gadot gibi ünlü isimler tarafından akıllı telefon üreticileri cihaz tanıtımları için anlaşmalar gerçekleştiriyordu. Söz bahsi geçen anlaşmaya göre ünlüler sosyal medya hesaplarından tanıtımını kabul ettikleri cihazlarla çekindikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarında yayınladılar. Yayınlanan bu fotoğrafların normalde hangi cihazlara ait olduğunu anlamak güç ancak Twitter yayınlanan içeriğin iPhone olup olmadığını gösteriyor.

“iPhone için Twitter’dan gönderildi.”

Bollywood’un ünlü isimlerinden olan Anushka Sharma ise Google ile anlaşma yaparak Pixel 2 XL’ın tanıtımını yapacaktı. Yaptığı anlaşmada var olan şartlara göre Anushka Sharma, Pixel 2 XL ile çektiği fotoğraflarını Twitter hesabında yayınlaması gerekiyordu. Bunu yapan ünlü sanatçı Pixel 2 XL ile çektiğini iddia ettiği fotoğraflarını Twitter’da paylaşarak Pixel 2 XL olduğuna dair etiketler ekledi. Ancak Sharma’nın gözünden kaçırdığı Twitter’ın iPhone içerik paylaşımı başına bela oldu. Paylaştığı fotoğrafın altında “iPhone için Twitter’dan gönderildi.” açıklaması yer alıyordu.

Apple böyle bir anlaşmaya gerek duymuyor

Birçok ünlü iPhone kullanıyor gerçeğini artık kabul etmemiz gerekiyor. Üreticiler ünlüler ile her ne kadar anlaşma yapıyor olsa da bu gerçek kolay kolay değişmiyor. Bu sebepten ötürü Apple böyle bir anlaşma yapma gereği duymuyor. Ünlüler telefonunu kullansın diye ne anlaşma yapıyor ne de ünlülere milyon dolarlar ödüyor. Çünkü gerek duymuyor, ünlüler zaten Apple cihazları kullanıyor.





PAYLAŞ