Android telefonlarda 'yetersiz bellek' uyarısından nasıl kurtulabilirsiniz? - Haberler - indir.com

Android telefonlarda 'yetersiz bellek' uyarısından nasıl kurtulabilirsiniz?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-27 11:20:53
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Akıllı telefonunuzu yaklaşık olarak 1 yıldır kullanıyorsanız, telefonunuzun yetersiz bellek uyarısıyla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle sevdiğiniz fotoğraf ve videoları silmek durumunda kalabiliyorsunuz. Fakat fotoğraf ve videolardan önce, telefonlarımızda gereksiz birçok dosya bulunuyor. Bunlardan kurtularak akıllı telefonunuzun hafızasını rahatlatmanız mümkün. Yetersiz alan uyarısından kurtulmanızı sağlayacak yöntemlerden bazıları şöyle;

SD Maid: Zaman zaman telefonunuza yüklediğiniz ve daha sonra sildiğini uygulamaların kalıntıları, telefonunuzda kalmaya ve yer kaplamaya devam ediyor. SD Maid uygulamasını edindiğiniz takdirde, uygulama silinenlerden kalan gereksiz kalıntıları tespit ederek, telefonunuzun hafızasında yer açılmasını sağlıyor. Kalıntılar dışında, sizin için işinize yaramayacağını düşündüğü diğer dosyaları da bularak size gösteriyor ve dilerseniz bunlardan da kurtulabiliyorsunuz.

Çevrimdışı Müzikler: Spotify tarzında bir uygulamayı ücretli olarak kullanıyorsanız, telefon hafızanız çevrimdışı müzikler nedeniyle doluyor olabilir. Bu tarz uygulamalar, ücretli üyelerine çevrimdışı müzik dinleme imkanı tanıyor. Fakat bunun için her şarkıyı indirirseniz, hafızanızı zorlayabilirsiniz.

Google Photos: Fotoğraf çekilmeyi çok seviyorsanız, Google'ın kullanıcılarına sunduğu bu uygulama telefonunuzda fotoğraflarınıza yer açmanızı sağlayabilir. Google Photos sayesinde, fotoğraflarınızı telefon hafızası dışında saklayabilirsiniz.

DiskUsage: DiskUsage, akıllı telefonunuzda yatığı taramayla beraber, telefonunuzda hangi uygulamanın ne kadar yer tuttuğunu size söylüyor. Ücretsiz olan DiskUsage sayesinde gereksiz içeriklerin ayrımını da yapabiliyorsunuz.

Google Drive: Fotoğraf ve videolarınızın yanında diğer dosya türlerinizi de kalite kaynı olmadan saklayabileceğiniz Google Drive, telefonunuzun hafızasını rahatlatmanıza yardımcı oluyor. Google Drive'a yedeklediğiniz tüm dosyalarınıza, internet bağlantısı olan her yerde erişebiliyorsunuz. Google Drive, kullanıcılarına 15 GB'lık bir depolama alanı sunuyor.





PAYLAŞ