Android Telefonlarda Triada Alarmı - Haberler - indir.com

Android Telefonlarda Triada Alarmı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-08 16:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google'ın mobil işletim sistemi olan Android'de bazı dönemler yeni zararlı içerikler türeyebiliyor. Şimdi ise bunlardan birisi olduğu iddia edilen yeni bir zararlı yazılımın Android sistemli 40'tan fazla akıllı telefona bulaştığı açıklandı. Rusya kaynaklı yazılım şirketi tarafından açıklanan bilgilere göre 'Triada' adlı bu zararlı yazılım bulaşan cihazlardan kullanıcıların kişisel bilgilerini çalabiliyor. Diğer uygulamalar üzerinde de bir etkisi olduğu ifade edilen Triada'nın kullanıcıların haberi olmadan birçok zararlı işlemin gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Aygıt üretim esnasında bu kötü içerikli yazılımın bulaştığı Doctor Web araştırmacıları tarafından belirtiliyor. Kutudan çıkmamış telefonlara bile bu virüsün bulaştığı söyleniyor. Siber güvenlik şirketi olan Kaspersky daha öncesinde Triada adlı yazılımın zararlı virüs içerdiğini açıklamıştı. Oldukça gelişmiş ve gizli bir yazılım olduğu iddia edilen bu içeriğin kaldırılmasının imkansız olduğu da dile getiriliyor.

Bu yeni virüs hakkında hazırlanan rapor içeriğinde, ''Triada virüsünün karmaşık işlevlere sahip olması, bu kötücül yazılımın arkasında çok profesyonel siber suçluların olduğunu ispatlıyor'' deniliyor. Bu kapsamda Android sistemine sahip cihazların hedefte olduğu gözüküyor. Bu zararlı yazılımın ilk olarak geçtiğimiz yıl piyasaya çıkış yapmış olan Leagoo M9 modeline bulaştığı tespit ediliyor. Sonrasında ise 40'dan fazla Android akıllı telefona virüsün geçtiği belirtiliyor.





PAYLAŞ