Android telefonlarda sesli not alma ayarları - Haberler - indir.com

Android telefonlarda sesli not alma ayarları

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-14 09:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Son zamanlarda sesli notlar kaydetmek neredeyse vazgeçilmez bir durum haline geldi. Özellikle de yoğun iş temposu içerisinde hayatınızı sürdürmeye çalışıyorsanız ve aklınıza gelen anlık fikirleri unutmak istemiyorsanız sesli notlar kaydetmek sizin için oldukça kaliteli sonuçlar verecektir. Eğer hızlı tempoda yaşayan bir bireyseniz aklınıza gelen ya da o an yapmanız gereken eylemleri her an kağıda dökmeniz ya da not almanız pek de mümkün olmayabilir. Telefonunuz yanınızda olsa bile zaman zaman bunu yapmak zor olabilir. Tam da bu noktada sesli notlar size yardımcı olacak seçenekler sunar. Yazılı not almak yerine sesli not alarak aklınıza gelen fikirleri anında kaydedebilirsiniz. Peki nasıl her an yanımızda taşıdığımız Android cihazda efektif bir şekil de sesli notlar kayıt edebiliriz?

GOOGLE KEEP

Google Keep, Google tarafından geliştirilerek kullanıcıları için sunulan Android ve Google web tarayıcısı üzerinden kullanabileceğiniz sesli not alma hizmeti sağlar. Android cihazlar için sunulan bu versiyonda sesli not alma özelliğine direk bağlanmak için kısayol sunan harika bir widget bulunuyor. Kullanmış olduğunuz uygulanma, sadece sesinizi kaydetmekle kalmayacak aynı zamanda notlarınızı sizin için yazıyta dökecektir. Google’ın müthiş speech-to-text motoru sayesinde aynı kayıtta hem sesinizi hem de konuşmanızın yazılı metinini bulacaksınız, bir nevi kişisel sekreteriniz gibidir.

Notlarınızı saklamak ve tekrar geriye dönüp bakmak istediğiniz tek şey kayıt etmek bilgilerin metniyse, Google Asistan’ın sesli aramasını da kullanabilir ve “kendime not…” diyebilirsiniz. Kopyalanan not Google Keep'e eklenir. Burada not tutma uygulamasını Google Keep'ten Evernote'a da değiştirebilirsiniz.

EVERNOTE

Birbirinden farklı ve kullanışlı özelliklere sahip olan bir diğer not alma uygulaması Evernote'dur. Gelişmiş düzeyde özellikleri, kullanıcıya sağladığı kolaylıklar ve son derece kaliteli içeriklerin her birini uygulamanız üzerinden sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Evernote uygulaması da kullanıcılarına sesli not alma özelliği sunan bir diğer not uygulamasıdır. Evernote uygulamasını daha hızlı bir şekilde kullanmak için akıllı cihazınızın ekranına widget olarak ekleyebilirsiniz. Fakat bu sadece ses kaydı özelliğidir. Google Keep'te olduğu gibi sesli notu yazıya çeviremezsiniz. Bununla beraber uygulamanın etkileşimi de pek hızlı değildir. Kayıt düğmesine bastığınız anda, Evernote uygulamayı açar ve ardından ise kayıt işlemini başlatır. Bu işlem sırasında bekleme süreniz biraz daha uzatılıyor. Bu durum çok büyük bir sorun teşkil etmiyor olsa da yine de anlık kayıt yapmak isteyenler kayıtlar için dezavantaj.

EASY VOICE RECORDER

Easy Voice Recorder ücretisz bir şekilde mono sesli notlar almanızı sağlar. Stereo, harici mikrofon desteği, reklamları kaldırma ve daha fazlası için ücretli sürüme yükseltebilirsiniz. Direk olarak widget olarak kullanabilir ve yine widget üzerinde direk olarak sesli kayıt işlemini başlatabilir ve durdurabilirsiniz. Easy Voice Recorder sesli not almanın en hızlı yolunu size sunan bir uygulama. Uygulama ayrıca sesli notları yönetmeyi de kolaylaştırır. Aldığınız kayıtlar üzerinden işlem yapabilir ve notlar için başlıkları düzenleyebilir ve daha iyi yönetebilirsiniz.

 





PAYLAŞ