Android telefonlarda olması gereken 7 özellik - Haberler - indir.com

Android telefonlarda olması gereken 7 özellik

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-09 21:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Liste

Akıllı telefon dünyasında popüler olarak Android ve iOS işletim sistemleri yer alıyor. Bu platformlar aralarında çeşitli farklara ve avantajlara sahip durumdalar. Ancak bazı tarafta olup diğer tarafta olmayan özellikler de bulunuyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde iPhone yani iOS ekosisteminde yer alarak kullanıcıların beğendiği ancak Android tarafında yer almayan ve olması gereken özellikler neler bunları bazı başlıklar altında toplayacağız. Teknoloji dünyasının vazgeçilmez karşılaştırmalarından birisi de Android ve iOS oluyor. Her iki işletim sisteminin öne çıkan özellikleri olurken, birbirlerinden eksik olan noktaları da bulunuyor. Her yıl hem Android tarafında Google hem de, iOS tarafında Apple güncellemeler sunarak yenilikler ve özellikler sunuyorlar.

İki işletim sistemi son noktada oldukça iyi deneyimler sunarken, iki platformun eksik yanları da bulunuyor. Bu yazımızda ise iPhone tarafında yer alan ancak Android telefonlarda eksik olan önemli nokta ve özellikler neler bunların detaylarına bakacağız.

2020 yılının Wikipedia enleri açıklandı2020 yılının Wikipedia enleri açıklandı

iOS’ta olup Android’e gelmesi gereken özellikler

 

  • Daha sade ve kolay bir arayüz
  • Daha güvelik bir altyapı sistemi
  • Daha uzun süre güncelleme desteği sistemi
  • Her modelin güncellemeleri eşit ve aynı anda alması
  • iMessage gibi bir mesajlaşma servisi
  • FaceTime gibi dahili bir görüntülü görüşme uygulaması
  • Daha şık ikonlar

Daha sade ve kolay bir arayüz

iOS platformunun sahip olduğu arayüz Android tarafına göre çok daha basit bir yapıda geliyor. Bu noktada daha kolay bir arayüz olmayı başarırken, Android’e ise bu noktada ise bir fark atmış oluyor. iOS kullanıcılarının Android’e geçmeme sebeplerinden birisi de alışamama ve karışık görünen yapısı olduğu belirtiliyor. Bu noktada ise Google’ın ilerleyen nesil sürümlerde Android ekosistemini daha basit bir hale getirmesi gerekiyor. Daha basit bir arayüz ile beraber basit kullanıma sahip uygulamalar da buna dahil diyebiliriz.

Daha güvenli bir altyapı sistemi

Kullanıcı hatalarını en az seviyeye indirerek daha güvenlik bir Android altyapısı olması gerekiyor. iOS platformların uzun zamandır güvenilir yapısı dikkat çerkern, Android cihazlar sıklıkla hedef haline geliyor. Özellikle uygulama mağazası Google Play Store’da sıklıkla zararlı yazılımlar ortaya çıkarken bu noktada iOS’un büyük bir avantaja sahip olduğunu ve Android ekosistemine göre nitekim daha güvenli bir platform olduğunu belirtebiliriz.

Daha uzun süre güncelleme desteği sistemi

iOS modellerin Android cihazlara göre öne çıkan en önemli özelliklerinden birisi de uzun süreli güncelleme desteği oluyor. Apple, çıkan en yeni işletim sistemini aynı anda tüm modellerine sunuyor ve bu noktada eşit bir güncelleme sağlanmış oluyor. Ancak Android tarafında birçok arayüz ve üretici marka makyajları olduğundan ötürü her modele aynı anda güncelleme sunmak imkansız hale geliyor. Bu durum ise kötü bir deneyime sebep olurken, her üretici marka kullanıcısına ayrı ayrı güncelleme sunuyor. Bu noktada uzun süreli güncelleme desteğinde de iOS’un çok daha iyi işler çıkarttığını ve Android’in ise bu alanda gelişmesi gerektiğini belirtelim.

iMessage gibi bir mesajlaşma servisi

WhatsApp gibi popüler mesajlaşma servisleri olsa da, iPhone cihazların sahip olduğu iMessage dahili mesajlaşma servisi oldukça beğeniliyor. Google tarafında Android’in de böyle bir servise ihtiyacı bulunuyor. Apple’un sunduğu iMessage gibi benzer uyguamalar Google geçmiş dönemlerde geliştirdi ancak varsayılan olma seviyesine bir türlü gelemedi. Android’in ise ilerleyen dönemlerde böyle bir hamle yapması gerekiyor.

FaceTime gibi dahili bir görüntülü görüşme uygulaması

Tıpkı iMessage platformunda olduğu gibi iOS cephesinde dahili bir görüntülü görüşme uygulaması olan FaceTime’da bulunuyor. Google cephesinde olmayan bu noktada görüntülü görüşme desteği sunan bir uygulamanın getirilmesi gerektiği düşünülüyor. Üçüncü parti uygulamalar ile bu durum aşılsa da, yine de Android’in Apple’ın FaceTime’ına karşı bir rakip olarak uygulama geliştirmesi gerekiyor.


IMEI kayıt ücreti bir kez daha zamlandıIMEI kayıt ücreti bir kez daha zamlandı
Steam 2020 Oyun Ödülleri kazananları açıklandıSteam 2020 Oyun Ödülleri kazananları açıklandı

PAYLAŞ