Android telefonlara USB klavye nasıl bağlanır? - Haberler - indir.com

Android telefonlara USB klavye nasıl bağlanır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-06 09:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Android işletim sistemi bulunan akıllı cep telefonlar her geçen versiyonda kendini geliştiren cihaz ve işletim sistemi olmaya hız kesmeden devam ediyor. Android akıllı cep telefonlar için bir çok alternatif klavye var. Bunlardan en popüleri ve en kullanışlısı da muhtemelen  Goole’a ait olan Gboard klavye uygulamasıdır. Android telefonda daha hızlı yazabilmek için diğer bir alternatif fiziksel klavye kullanmaktır. Çok fazla çeşit fiziksel klavye mevcuttur. Klavye her yerde bulabileceğiniz ucuz bir ürünlerdir. Klavyeyi  temin ettikten sonra tek ihtiyacınız olan USB OTG olacaktır. USB OTG’de çok ucuz fiyata satılan aşağıda resimde görüldüğü gibi bir kablo türüdür.

USB klavye, Android cihaza nasıl bağlanır?

İhtiyacınız olan USB OTG kabloyu ve klavyeyi temin ettikten sonra yapacağınız işlem son derece kolaydır kolaydır. USB OTG kablosu aracı ile klavyenizi telefona bağlayın. Bu aşamadan sonra Android telefonunuz üzerinden küçük bir ayar yapacağız. Söz konusu bilgiler Android 8.1 üzerinden hazırlanmıştır. Android versiyona göre tarif edilen ayarlarda bazı değişiklikler olabilir.

Android telefonda “Ayarlar”a gidin.

“Gelişmiş seçenekler” üzerine dokunun.

“Dil ve giriş” üzerine dokunun.

“Fiziksel klavye” üzerine dokunun.

Taktığınız klavyenin bölümü altında, cihazınıza yüklenen her klavye uygulaması için bir klavye düzeni seçebilirsiniz.

Bilmeniz gereken birkaç ipucu

Giriş, Sayfa Yukarı, Sayfa Aşağı ve Sil tuşları gayet iyi çalışıyor. Not alırken veya uzun makaleler yazarken çok faydalı. Enter tuşu da beklendiği gibi, yeni çizgiler ekleyerek veya bağlama uygun olarak formlar göndererek çalışıyor. Print Screen, işletim sistemi düzeyinde ekran görüntüsü eylemi çalışıyor. Windows klavyesi kullanıyorsanız,  “Windows” tuşu veya Apple klavye kullanıyorsanız, “Command” tuşunu Android sürümünüze bağlı olarak özel işlevsellik çalışır. Samsung Galaxy S8’ide Google Asistan’ı açılıyor. Yazıda yer alan bilgilerin her birini kullanarak işlemleri adım adım gerçekleştirebilirsiniz. 





PAYLAŞ