Android telefonlar neden açılmaz? - Haberler - indir.com

Android telefonlar neden açılmaz?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-28 19:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefonlarımızda bazen sorunlar oluşabiliyor. Örneğin telefonun güç tuşuna bastığımızda, hiçbir şey olmuyor. İşte burada aklımıza birçok sorun geliyor. Acaba telefonumuz bozuldu mu? yoksa tamamen kullanılmaz hale mi geldi? gibi birçok soru aklımıza takılıyor. İşte bu sorunların nedeninin neler olacağını sizler için açıkladık. Peki Android telefonlar neden açılmaz?

LG G7 One, Android 9.0 Pie GüncellemesiLG G7 One, Android 9.0 Pie Güncellemesi

Android telefonlar neden açılmaz?

1- Şarj Sorunu

Telefonunuz güç tuşuna bastığınızda veya herhangi bir şekilde açmaya çalıştığınızda açılmıyorsa ilk olarak şarja takın. Şarj adaptörünü tam olarak taktığınızdan ve prize yerleştirdiğinizden emin olun.

2- Pili çıkartıp tekrar takın

Telefonun pilini çıkartıp tekrar takmayı deneyin. Eğer pil kolay bir şekilde sökülmüyorsa, güç düğmesine birkaç saniye basılı tutun.

3- Pili Kontrol Edin

Eğer şarj cihazınızın çalıştığından eminseniz pile odaklanabilirsiniz. Birkaç yıllık piller, kullanımlardan sonra performansını kaybedebiliyor ve tamamen işlevsiz hale gelebiliyor. Telefonunuzu şarja taktıktan sonra biraz bekleyin ve ekranda pil simgesinin çıkıp çıkmadığına bakın. Eğer gelmiyor ise pili değiştirmeniz gerekebilir.

4- Ekranı Kontrol Edin

Ekranınız bozuk ise, güç gelmiyor gibi gözükebilir. Aslında güç geliyor işlem yapılıyordur fakat ekran bozuk olduğundan dolayı size hiçbir şey gözükmüyor olabilir. Bu nedenle güç düğmesine 30 saniye basılı tutarak açılış işleminin tamamlanmasını bekleyin. Daha sonra kendini başka bir telefondan arayın. Eğer çağrı geldiğinde ekran açılmıyorsa bozulmuş demektir.

5- Sıfırlamayı Deneyin

Düzgün yapılmamış olan bir güncelleme dolayısıyla cihazda bir sorun olmuş olabilir. Bu nedenle cihazın ekranına ulaşması engellenebilir. Bu durumda cihazı sıfırlamayı deneyebilirsiniz.

Günlük hayatımızda akıllı telefonlarımızı oldukça sık bir şekilde kullanıyoruz. Tabi bu nedenle ister istemez bazı sorunlar oluşabiliyor. Hatta bazen sorun oluşmadığı halde sorun olduğunu düşünebiliyoruz. Mesela şarjının bittiğini farketmiyoruz bu yüzden de telefonun güç düğmesine bastığımızda ekran gelmeyebiliyor. Bu konuda ilk olarak şarja takmadan telefonda bir sorun olduğunu sanıyoruz. Aslında sorun değil telefonun şarjı da bitmiş olabiliyor. Daha farklı bir durum olarak, doğru şekilde yapılamayan güncellemeler, telefonun ekranının gelmemesine sebep olabiliyor. Bu yüzden telefonunuz açılmaz ise yazımızdaki adımları uygulamayı deneyin.

 


Türkiye İçin 5G Geçiş Tarihi AçıklandıTürkiye İçin 5G Geçiş Tarihi Açıklandı
Mate 20 Pro İçin Beklenen Özellik YayınlandıMate 20 Pro İçin Beklenen Özellik Yayınlandı
Android Pie Sistemine Yeni Özellik GeliyorAndroid Pie Sistemine Yeni Özellik Geliyor

PAYLAŞ