Android Telefonda Ağda Kayıtlı Değil Hatası Çözümü - Haberler - indir.com

Android Telefonda Ağda Kayıtlı Değil Hatası Çözümü

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-03 08:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Android cihazlarda, "Ağda Kayıtlı Değil" sorunu Google tarafından reddediliyor olmasına rağmen, söz konusu bu hata en güçlü Android cihazlarda dahi yaşanıyor. Hatta öyle ki Samsung Galaxy modelli akıllı cihazlarda bu sorun düzenli olarak yaşanıyor. Bu hata mesaj olarak görüldüğünde, tercih etmiş olduğunuz servis sağlayıcınızın IMEI numaranızdan halen haberdar olmadığı anlamına gelmektedir. 

Android cihazların ağda kayıtlı olmama sorunu

Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazlarda zaman zaman Google olmuyor dese de ağda kayıtlı değil sorunu yaşanıyor. Bu sorun eski bir ürün yazılımı nedeniyle görülüyor olabilir. Bunun yanı sıra aynı zamanda cihaz root yapıldığı anda bu sorun yaşanıyor olabilir. Sizde cihazınızda bu sorun ile karşı karşıya geliyorsanız aşağıdaki adımları deneyerek bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. 

- SIM kartınızı çıkarıp yeniden takın

Kullanmış olduğunuz SIM kartını çıkarıp yeniden takmak bu sorunu ortadan kaldırmanız konusunda yardımcı olabilir. Yaşanan sorun, SIM kartınızı yanlış konumlandırdığınız için yaşanıyor olabilir. İşlemi yapmak için ilk olarak cihazı kapatın SIM kartını çıkarın ve tekrar yerine tam oturduğundan emin olarak takın. Kısa bir süre bekledikten sonra cihazınızı tekrar açarak hata mesajının halen gelip gelmediğini kontrol edin. 

- Operatörü elle seçin

Söz konusu bu sorun cihazınızın uygun sağlayıcıyı otomatik olarak seçmemesinden kaynaklanıyor olabilir. Bu durum karşısında manüel olarak seçim yapmak çok daha doğru olacaktır. Bunun için, Ayarlar - Kablosuz Ağlar bölümüne gidin. Daha sonra ise Mobil Ağlar seçeneğine basın ve sonrasında ise Ağlar Operatörüne gidin. Bu şekilde cihazınız mevcut şebekeleri aramaya başlayacak. 

Bu konumda cihazınızın yaklaşık 60 saniye kadar çalışmasına izin verin ve daha sonra kullanılabilir tüm şebekeler listelendiği anda kendi şebekenizi seçerek telefonunuzun yeniden başlatılması için izin verin. Cihazınızın tekrar açıldığı anda seçtiğiniz ağa cihazınızın bağlı olup olmadığını onaylayın. Yine sonuç elde edemediyseniz işlemleri tekrar yapın fakat bu sefer cihazınızı kapatıp açmayın. 

- Yazılım güncellemesi

Cep telefonunuz herhangi bir konuda hata vermeye başladığında güncellemeleri kontrol etmek her zaman önem arz eden bir durumdur. Ağda Kayıtlı Değil sorunu da bu hatalar arasında yer alabilir. Burada dikkat edilmesi gereken esas mesele, güncellemelerin boyutu zaman zaman yüksek olduğu için cihazınızın kablosuz bir ağa bağlı olduğundan emin olmanız gerekir. Cihazınızdan Ayarlar menüsünü açın ve Yazılım Güncellemesi seçeneğini seçin. 

Daha sonra ise, güncellemeleri manüel olarak indir seçeneğini seçin ve sonrasında akıllı cihazınızın en son sürümü indirmesine ve kurmasına izin verin. Yapılacak olan işlemlerin ne kadar hızlı olacağı Wİ-Dİ bağlantınızın hızına bağlı olarak değişkenlik gösterecektir. Bu işlem bittiğinde de yine aynı sorunu yaşayıp yaşamadığınızı kontrol edin. 

- Yeni bir SIM kart alın

Yukarıda saydığımız adımları denediniz ve halen aynı sorunu yaşıyorsanız arızalı bir SIM kartına sahip olabilirsiniz. Ne yazık ki bu durumu cihazınızdan ya da evinizden herhangi bir şekilde düzeltmeniz mümkün değildir. Bunun için ilk olarak operatörünüze gidin ve kartınızın çalışıp çalışmadığını kontrol edin. 

 





PAYLAŞ