Android telefon Windows bilgisayara nasıl yansıtılır? - Haberler - indir.com

Android telefon Windows bilgisayara nasıl yansıtılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-11 19:01:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Android işletim sisteme sahip akıllı telefonunuzu veya tabletinizi Windows bilgisayarınıza yansıtmak için kullanabileceğiniz birçok yöntem bulunuyor. Bu yansıtma ile telefonunuzdaki içeriği daha büyük bir ekranda görüntülemek mümkün olabiliyor. Diğer yandan mobil uygulamalardaki mesajlara yanıt vermek veya cihaz içerisindeki dosya gezintisini yapmak yine Windows bilgisayar üzerinden mümkün olabiliyor. Ayrıca telefon bağlantısında bilgisayar klavyesini ve faresini de kullanmak mümkün olabiliyor. Bazı Android oyunların desteklendiği durumlarda dokunmatik ekran yerine klavye ile oynamak mümkün oluyor. Bizde sizlere bu rehber içeriğimizde Android telefon Windows bilgisayara nasıl yansıtılır buna bakacağız.

Android telefonu bilgisayar ekranına yansıtmak

Windows 10'nun Başlat menüsü yenileniyorWindows 10'nun Başlat menüsü yenileniyor

Google Play Store’da yer alan Android’den Windows PC yansıtma sunan birçok ücretli uygulama bulunuyor. Birçok mobil uygulamaları ile beraber masaüstü istemcisi indirmenizi, bir hesap kaydetmenizi veya atlamak isteyebileceğiniz daha fazla şeyi gerektirir. Bu sebeple Windows bilgisayarınızdan akıllı telefonunuz hakkında detaylı bağlantı sağlayan ücretsiz ve basit bir Windows uygulaması işinizi görecektir. Android telefon ekranını Windows PC’ye yansıtmanın en kolay yöntemine gelin geçelim.

  • Scrcpy programını Windows bilgisayarınıza indirin ve kurun.
  • Ayarlar > Geliştirici seçenekleri aracılığı ile Android telefonunuzda USB Hata ayıklamayı etkinleştirin.
  • Windows PC’nizi bir USB kablosuyla telefona bağlayın.
  • Telefonunuzda yer alan “USB Hata Ayıklamaya İzin Ver”e dokunun.
  • Bilgisayarınızda telefonunuzu tam ekran yansıtmak için Ctrl + F tuşlarına basın.

Windows uygulamasını indirme

Söz konusu bu uygulama scrcpy olarak adlandırılıyor. Bağlantılı sayfayı açıp “Get the app” bölümüne ilerledikten sonra bilgisayara indirmek için “Windows” altındaki bağlantıya tıklayın. Daha sonra indirmiş olduğunuz arşivi istediğiniz yere çıkartın ve bilgisayardaki işiniz bitmiş olacak.

USB Hata Ayıklamayı etkileştirmek

  • Bu uygulamayı kullanmak için telefonunuzda Android 5.0 ve sonraki sürümün olması gerekiyor. Daha sonra USB Hata Ayıklamayı etkinleştirmek için Geliştirici seçeneklerini etkinleştirmek gerek.
  • Geliştirici seçeneklerini etkinleştirmek için ise telefonunuzda Ayarlar’a dokun ve Telefon Hakkında bölümüne gelin. Geliştirici seçeneklerini başarılı bir şekilde etkinleştirildi yazısını görene kadar “Yapı numarası”na art arda dokunun.
  • Şimdi ise Ayarlar bölümüne Geliştirici Seçenekleri eklenmiş olacaktır. Daha sonra USB Hata ayıklama seçeneğini görene kadar aşağı kaydırın ve etkinleştirin.

Android cihazınızı ve PC’iniz USB kablo ile bağlama

Akıllı telefonunuzu USB ile Windows PC’ye bağlanmaya hazırsınız. Bunu yaptıktan sonra bilgisayarınızda scrpy’i çıkardığınız klasöre gidin ve aynı ismi sahip uygulamayı açın. Bunu ilk kez yaptığınız zaman telefonunuzda USB hata ayıklama izni isteyecektir, verin.

Artık “scrcpy” uygulamasını çalıştırdığınız zaman telefonunuzun ekranında Ctrl + F tuşlarına basarak hareket edebileceğiniz ve yeniden boyutlandırabileceğiniz yada tam ekrana geçebileceğiniz bir pencere göreceksiniz. Telefonda gezinmek, mesajlara yanıt vermek, dosyaları düzenlemek ve daha fazlası için bilgisayar fare ve klavyesini kullanabilirsiniz. Ek olarak dosyaları olan ekrana sürükleyebilirsiniz ve bilgisayarınız üzerinden telefonun İndirilenler klasörüne de aktarabilirsiniz.


Windows 10 ve Windows Server sürümlerini etkileyen bir güvenlik açığı tespit edildiWindows 10 ve Windows Server sürümlerini etkileyen bir güvenlik açığı tespit edildi
Windows 11 değil Windows 10X geliyorWindows 11 değil Windows 10X geliyor

PAYLAŞ