Android telefon bilgileri nasıl çalınıyor? - Haberler - indir.com

Android telefon bilgileri nasıl çalınıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-15 14:23:03
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Sosyal Medya

Son getirdiği güncellemelerle ne kadar güvenli olduğunu söylese de Android hala güvenlik açıkları bulunduruyor, Twitter üzerinde olay yaratan tweet yeni bir akım başlattı.

Android platformları için geçerli olan Google Play Store'da Android Bankacılık Kötü Amaçlı Yazılım Keşfi akımı başladı. Bir Twitter kullanıcısı Android kullanıcılarını uyarmak adına attığı bir tweet ile bir çok kişiyi şoka uğrattı. Play Store'da 240'dan fazla finansal uygulamayı hedef içine alan 2 uygulamayı kanıtlarla şikayet eden Lukas Stefanko, markette 2.000'den fazla kurulan bu tür bir çok uygulama olduğunu belirtiyor.

Twitter'da Otomatik DM Atan Virüs Ortaya ÇıktıTwitter'da Otomatik DM Atan Virüs Ortaya Çıktı

Verileriniz Çalınabilir!

Markette Trend olan iki uygulamayı hedef alan Lukas Stefanko, uygulama yapımcılarının sistemi kandırarak bilgileri ele geçirdiğini videolu bir şekilde açıklıyor.

Android telefon bilgileri nasıl çalınıyor?

Finans uygulamaları üzerinden ilerleyecek olursak uygulama yapımcıları masum gözüken uygulamayı eksik bir şekilde tasarlıyor.

Oldukça masum gözüken uygulamanın sizden tek istediği resim ve reklam bahaneleri ile dosya izni istemesi, izni verdiğinizde uygulama "Servis Güncellemesi" adında bir dosya yükletiyor ve kullanıcılara "Güncelleme mi geldi acaba?" sorusunu sorduruyor. Uygulamayı yükledikten sonra "Servis Güncellemesi" sizlerden tüm yetkileri ve erişilebilirlik izinlerini istiyor. Bu izinleri verdiğinizde ise telefonunuzun artık resmen uygulama yapımcısının oluyor.

Bu finans uygulamalarının yapımcısının da Türk olduğu iddia edilirken, şikayetler sonucunda kaldırılmasına rağmen, bu tür uygulamalar hala market'de bulunuyor. Google Play gibi zengin ve oldukça fazla uygulama bulunduran platformları kontrol etmeden önce ufak araştırmalar yapın.


İlgili uygulamalar
Tarihin ilk PC virüs saldırısıTarihin ilk PC virüs saldırısı
Japonya'da 13 yaşındaki bir kız şaka virüsü nedeniyle tutuklandıJaponya'da 13 yaşındaki bir kız şaka virüsü nedeniyle tutuklandı

PAYLAŞ