Android Tasker İle İşlemci Hızını Azaltmak - Haberler - indir.com

Android Tasker İle İşlemci Hızını Azaltmak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-17 12:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Yazılım

Android cihazlara yapılan root işlemi bazı durumlarda tehlikeli bir durum gibi gözüksede yararlı birçok işlemde yapılabiliyor. Cihazda Root yetkisi sonrası birçok değişiklik yapılabildiği gibi detaylı ayarlarada erişilebiliyor. Root ile beraber yapılabilecek yararlı işlemlerden biri ise işlemci frenkans hızını yavaşlatarak daha fazla batarya ömrü sağlayabilirsiniz. Bu yapılacak donanımsal işlemci frenleme işlemi için yeni nesil bir cihaz ve Tasker uygulamasının telefonda kurulması gerekmektedir.

Android Tasker İle İşlemci Hızını Azaltmak

Yeni nesil bir cihaz ve bu cihazın rootlu olması bu işlemlere başlamamız için yeterli olacaktır. Root edilmiş bir cihaza Tasker uygulamasını kurduktan sonra artık detaylı yerlere erişim sağlayabileceğiz. Root yetkili bir cihaza işlemci hızını zorlayıp yükseltebildiğiniz gibi tam tersi bir şekilde bu hızı düşürerek batarya ömründe tasarruf sağlayabilirsiniz. Hali hazırda hızlı olan bu işlemciler oyunlara yeterli olduğu için hız aşırtma yaparak cihazı zorlamanın anlamı yok. Bu yüzden bu durumu batarya tasarrufu olarak lehimize çevirebiliriz.

Android telefonlarda işlemci yönetimi kernel çekirdek kodları sayesinde meydana geliyor. Bu kodlar üzerinde çeşitli ayar ve değişiklikler yaparak batarya tasarrufu haricinde üst seviye cihaz performansı dahi alınabiliyor. İşlemci içerisinde bulunan çekirdekler farklı frekans hızlarında çalışabildiği için en düşük ve en yüksek frekanslar arasında değişik hız ve sıklık profilleri oluşturalabiliyor. Bu profillere örnek olarak cihaz performans moduna alındığında işlemciler tüm güçleri ile çalışıyor ve batarya ömrünü azaltıyorlar. Tam tersi olarak uyku modunda performanslar düşürülerek çalışma frekanslarıda oldukça düşürülüyor.

Overclock işlemi sırasında destek sağlanan en üst seviye frekans örnek olarak 2 GHz'den 2.3 GHz'e çıkabiliyor. Ancak bu işlemci yükseltimi cihaz özellikleri yetersiz ise donmalara ve aşırı batarya tüketimi gibi durumlara neden olabiliyor.

İşlemler

Tasker ile hız azaltma işlemleri için ilk önce yeni bir görev oluşturun ve artı ile yeni bir aksiyon ekleyin. Gerekli alana Sistem ve CPU seçimlerini yapın ve Governor kısmından bir işlemci davranışı belirleyin. Güç koruma yada ekstra performans gibi seçenekler bulunuyor. En düşük ve en yüksek frekansı seçerek işlemci frenleme için en yüksek frekansı normal değerlerden %75'i bir değerle ayarlayın.

Bu ayar sonrasıda geri gidin ve profil ayarlarınızı kayıt edin. Ayrıca ekran kapalıyken düşük performans ve uygulama çalışırken yüksek performans seçimide yapabiliyorsunuz. Tasker ile frekans yavaşlatma işlemleri bunlardan ibaret. Dilerseniz CPU-Z uygulaması ile bu detayların istatistiklerini ölçebilirsiniz.





PAYLAŞ