Android tabletler için çalışmalar yürüten Google' dan sürpriz bir hareket geldi - Haberler - indir.com

Android tabletler için çalışmalar yürüten Google' dan sürpriz bir hareket geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-05 08:30:07
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji devi Google , akıllı telefon modellerinin yanında tablet modelleri için de bir süredir çabalıyordu. Ancak Apple' ın iPad modellerinin Android tablet pazarında açık ara öne geçmesi  ve tek başına sektörde hakim olması ve Android tabletlerin uygulama noktasında eksiklikleri nedeniyle tam istenilen düzeye ulaşamadı. Çeşitli etmenlerden dolayı yenilgiyle birlikte durgunlaşan Android tablet pazarının akıllı telefonların ekranlarının büyümesi ile ihtiyaç fazlası olarak görüldü. Ek olarak bir etken üretmekte zorlanan Android tablet pazarı Apple' a karşı mağlup oldu. Kendi tabletlerinin üretilmesine rağmen tabletlerdeki noksanları ortadan kaldırılamaması ile yenilgiyi uzun zamandır kabul eden Google , şimdi de Android internet sitesindeki tablet ibaresini kaldırdı.

Android' in internet sitesi üzerindeki "tablet"  bölümünün kaldırılması akıllara Google' ın tablet sektöründe artık yer almak istemediğini getirdi. İnternet sitesi üzerindeki "tablet" ibaresinin kaldırılmasıyla televizyon , wear , telefon ve kurumsal seçeneklerini daha ön planda tutan firma tablet konusunda yenilgiyi kabul ederek bu girişimini sonlandıracak gibi görünüyor. Bununla birlikte Android , tablet pazarından tamamen çıkmış değil. Piyasada halen bulunmakta olan tablet modellerine olan destek halen sürecek. Ancak Google tabletden çok tablet tarzında kullanım alanı olan Chromebook üzerinde çalışarak bu cihazı parlatmayı hedefliyor. Google' ın bu adımının sektörde varlığını sürdürmeye çalışan Android tablet markalarının olumsuz olarak etkileneceği ifade edilirken , zayıflayan Android tablet pazarının hakimiyeti bundan böyle tamamiyle iPad' lar tarafından son bulacak.

Bununla birlikte Android tablet pazarındaki son çırpınışlarını yapan Samsung önümüzdeki günlerde piyasaya sürmeyi planladığı Samsung Galaxy Tab S4 modeli ile gündemde. Android 8.0 işletim sistemi ile piyasaya sunulması planlanan tabletin 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafızasının bulunacağı ifade ediliyor. 10.5 inç büyüklükteki ekrana sahip olacak tabletin satışlarının Google' ın bu hamlesinden etkilenip etkilenmeyeceğini hep birlikte göreceğiz.





PAYLAŞ