Android Sürümlerinin Kullanım Oranları Açıklandı - Haberler - indir.com

Android Sürümlerinin Kullanım Oranları Açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-09 14:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Google geçmiş dönemlerde, yazılımlarında olan eksiklikleri ve açıkları kapatmak için sık sık güncelleme dağıtımı uyguluyordu. Ancak 28 Ekim'den beri Google'ın Android için yeni bir yazılım getirmemesi akıllarda soru işareti bırakmış ve çeşitli iddialara neden olmuştu. 

Google geçtiğimiz gün yeni güncellemelerin yakın zamanda geleceğini duyurmuş güvenlik açıklarının hangi uygulamalardan olduğunu tespit ettiğini açıklamıştı. Buna yönelik olarak yeni sürümün yakında geleceğini ve eski sürümlerde yaşanan sorunların önüne geçeceğini söyleyen Google, Android sürümlerin kullanım tablosunu da yayınladı.

Android Nougat Kullanım Oranları Google'ı ÜzdüAndroid Nougat Kullanım Oranları Google'ı Üzdü

Android Nougat Kullanım Oranları Google'ı Üzdü

Android Sürümlerin Kullanım Oranları

Google'ın bu listeyi paylaşmak için neden bu kadar beklendiği bilinmese de, Android Pie kullanımıyla ilgili olarak planları olduğunu ön görebiliriz.
Bildiğiniz üzere Android Pie, Android'in son üç sürümü içerisinde yer alıyor. Google sırasıyla Pie, Oreo ve Nougat sürümlerini yayınlamıştı.  Bu sürümlerin zaman içerisinde Android'de daha yuvarlak ve renkli bir ara yüz getirmişti. Kullanım alışkanlıklarını da değiştiren Google'ın ana ekrana dönmeyi kolaylaştıran sürümü 9 Pie ile gelmişti. Ancak tabloya bakıldığı zaman Pie, Oreo ve Nougat sürümlerinin kullanımının yüzde 58 olduğunu görüyoruz.

Google'ın bir önceki yayınladığı listeyi göz önünde bulundurarak, Andorid Pie yüzde 10 oranında bir artışla karşımıza çıkarken, Oreo sürümünün ise yüzde 21 oranından 28 e yükseldiğini görüyoruz. Sürümlerin yenilikleri göz önünde bulunduğunda bu rakamın gereken sayılara hala ulaşmadığını söyleyebiliriz.

Android Oreo Nedir?

Bu oranlar göze az görünen bir oran olsa da, daha eski sürümlerin yoğun olarak kullanılmaya devam edildiği anlamına geliyor. Buda Google açısından aslında istenilen bir sonuç değil. Kullanımda olan toplam 2.5 milyar adet Android cihaz olduğu düşünüldüğünde, eski sürümlere olan ilginin ne kadar büyük bir pay olduğunu daha iyi görüyoruz. 25 milyon cihazın hala eski sürümde kullanılması da hem kullanıcı alışkanlıklarından, hem de getirilen yeniliklerin kullanıcılara uymadığı düşüncesini akıllara getiriyor.  

Ancak şunu da hatırlatmakta fayda var. Cihazınız eski sürümde çalışmaya devam ettikçe, yeni sürümlerde kapatılan güvenlik açıklarından korunamıyor. Eski cihaza sahip olanlar, cihazlarında genelde kasma sorunu oluşmaması için güncellemelerden yararlanmazken aslında cihazlarını da, daha savunmasız bir hale getiriyor.


Google'ın Oreo güncellemesinden sonra, kullanıcılardan emoji eleştirisi geldiGoogle'ın Oreo güncellemesinden sonra, kullanıcılardan emoji eleştirisi geldi
Android Pie Güncellemesi Alacak Telefonlar Hangileri?Android Pie Güncellemesi Alacak Telefonlar Hangileri?

PAYLAŞ