Android Studio 4.0 yayımladı - Haberler - indir.com

Android Studio 4.0 yayımladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-01 11:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Google, Windows, Mac, Linux ve Chrome OS'da Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazlar için uygulama oluşturmak için en yeni resmi entegre gelişmiş ortamı (IDE) olan Android Studio 4.0'ın kararlı sürümü yayınlandı. Konuyla ilgili olarak en son olan güncelleme Şubat ayı içerisinde 3.6 ile gelmişti. Bu güncellemenin ardından Google, Android Studio 4.0'ın kararlı sürümünü yayınladı. 4.0 güncellemesi, kullanışlılığı ve verimliliği artıracak olan birçok özellik ile beraber geldi. Normal şartlar altında ise Android Studio 4.0'ın, Google I / O konferansıyla tanıtılması bekleniyordu fakat bu yıl içerisinde gerçekleşecek olan etkinlik Covid-19 pandemisi nedeniyle ertelenmiş gözüküyor. 

Android Studio 4.0 verimli yeniliklerle geldi

Android Studio 4.0 güncellemesiyle gelen yeniliklerden bir tanesi Motion Editor. Bu düzenleyici ile beraber artık karmaşık XML dosyaları oluşturmanız ve aynı zamanda değiştirmeniz gerekmiyor. Motion Editor, başlangıç ve bitiş yerleri, geçiş kısımları, anahtar kareleri ve görünüm niteliklerini düzenleme desteği ile bunları sizin için otomatik olarak oluşturuyor. Yani Motion Editor, karmaşık animasyonların oluşturulmasını hızlandırır.

Android Studio'nun İlk Kararlı Sürümü Yayınlandı!Android Studio'nun İlk Kararlı Sürümü Yayınlandı!

Güncellemeyle beraber gelen bir diğer tasarım odaklı iyileştirme, kullanıcıların bir kullanıcı arayüzünü aynı anda birden fazla ekran boyutu arasında karşılaştırmasına imkan tanıyor ve birden çok form faktörü, ekran boyutu ve ayrıca çözünürlük için bir uygulamayı test etmeyi kolay hale getiren Layout Validation özelliğidir. Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google blog yazısında, Android Studio 4.0'ın Java 8 dil desteği ile ilgili "Android Gradle eklentisinin önceki sürümleri, lambda ifadeleri ve yöntem referansları gibi tüm API düzeyleri için desugaring adı verilen bir süreç aracılığıyla çeşitli Java 8 dil özelliklerini destekliyordu. Android Studio 4.0'da, desugaring motoru, uygulamanızın minSdkVersion'una bakılmaksızın Java dili API'lerini destekleyecek şekilde genişletildi. Bu, daha önce yalnızca son Android sürümlerinde kullanılabilen standart dil API'larını kullanabileceğiniz anlamına gelir." ifadelerine yer verildi. Android tabanlı uygulama geliştiricileri için özel olarak tasarlanan Android Studio için sunulan bu yeni güncelleme ile beraber kullanıcılara tasarım anlamında kolaylık sağlayacak bir takım özelliklerin yanı sıra aynı zamanda farklı özelliklerde vardır. Android Studio 4.0 güncellemesiyle beraber çok daha kolay ve verimli bir süreç bekleniyor. 

 


Android Studio 1.4 Yayınlandı!Android Studio 1.4 Yayınlandı!
Android Studio 2.0 Yayınlandı!Android Studio 2.0 Yayınlandı!
Android Studio, 32 Bit Desteğini Kesiyor!Android Studio, 32 Bit Desteğini Kesiyor!

PAYLAŞ