Android Studio, 32 Bit Desteğini Kesiyor! - Haberler - indir.com

Android Studio, 32 Bit Desteğini Kesiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-13 11:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google’ın Android uygulama geliştirme servisi olan Android Studio ve Android Emulator için vermiş olduğu yeni kararlar açıklandı. Söz konusu karar ve açıklamalara göre Windows kullanıcıları için Android uygulama geliştirmeye yarayan ve oldukça geniş bir kütüphane yapısı ile tercih edilen Android Studio’nun bazı Windows desteği kesiliyor. Sistem gereksinimi noktasında 32 ve 64 bit mimariye sahi olan Windows sürümlerinde kullanıcıları zor durumda bırakan noktalardan birisi RAM kapasitelerinin yetersiz olması oluyor. IDE’nin ise verimli bir şekilde çalışabilmesi için yüksek kapasiteli RAM kullanımı gerekiyor. Bu yüksek bellek ihtiyacından ötürü ise Google yeni bir karar almak zorunda kaldı.

Android Studio Windows Desteği Bitiyor

IKEA oyuncaklarla nehirleri temizleyecekIKEA oyuncaklarla nehirleri temizleyecek

Bu problemlerden ötürü Google, 32 bit Windows işletim sistemlerine vermiş olduğu Android Studio desteğini sonlandıracak. Bu sebeple artık Android Emulator 28.0.25 ve Android Studio IDE 3.6 sürümünü kullanan 32 bit Windows kullanıcıları 1 Ağustos 2019’dan itibaren uygulamalarını Google Play Store üzerinde yayınlamaları için 64 bit Windows’a geçiş yapmaları için uyarıldı. Programın 16 GB ve daha fazla kapasite kullanabilmesi ile beraber IDE’nin yüksek performanslı çalışması için 64 bit mimari kurulumu gerekiyor. Bu sebeple her iki uygulama geliştirme servisi için yayınlanacak son güncellemeler 32 bit sistemlere verilmeyecek.

Geliştiriciler için desteğin bitiş tarihi ise 31 Aralık 2020 olarak açıklanmış durumda. Bu süre içerisinde geliştiricilerin yeni altyapılarını oluşturması gerekiyor.  


Ikea’nın Kurucusu Ingvar Kamprad’ın Başarı HikayesiIkea’nın Kurucusu Ingvar Kamprad’ın Başarı Hikayesi
IKEA, otonom araç sektörüne katılıyorIKEA, otonom araç sektörüne katılıyor
Android Cihazlara PUBG Oyununu İndirme İşlemleri Nasıl Yapılır?Android Cihazlara PUBG Oyununu İndirme İşlemleri Nasıl Yapılır?

PAYLAŞ