Android Spotify Ön Belleği Nasıl Temizlenir? - Haberler - indir.com

Android Spotify Ön Belleği Nasıl Temizlenir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-22 10:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Hem Android hemde iOS cephesinde popüler olarak kullanılan çevrim içi müzik dinleme platformu Spotify, kullanım zamanı boyunca ön bellek dosyaları biriktirebiliyor. Daha çok Android için geçerli olan bu durumda Spotify önbelleğini temizleme ile depolama alanınızda boşluk açabiliyorsunuz. Müzik hizmeti sunan platform ve uygulamalar son dönemlerde bir hayli artmaya başladı. Akıllı telefonların ve mobil internetin gelişmesi ile beraber piyasada yer alan Spotify, hem dünyada hemde ülkemizde ciddi bir kullanıcı oranına sahip durumda. Spotify’a karşılık pazarda Apple Music gibi sıkı rakiplerde yer alıyor.

Android Spotify Ön Belleği Nasıl Temizlenir?

Spotify uygulamasının hem ücretli hemde ücretsiz abonelik seçenekleri bulunuyor. İki hesap türü arasında çeşitli avantajlar yer alırken Premium hesap alarak daha yüksek ve iyi bir ses kalitesi kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca dilenen albüm ve şarkıya direkt bir şekilde erişilebilirken, istediğiniz müzikleri daha sonra dinlemek için ise çevrimdışı olarak telefonunuza kaydedebiliyorsunuz.

Spotify Önbellek Silme İşlemleri

Spotify uygulaması internet kullanımını daha tasarruflu sağlayabilmesi adına cihazlarda önbellek tutma işlemi gerçekleştiriyor. Ancak Spotify uygulamasını uzun bir zamandır kullanan kullanıcı iseniz, bu noktada oldukça birikmiş önbellek boyutlarına sahip olabilirsiniz. Bu durum ise depolama tarafınızda çeşitli sıkıntılara sebebiyet verecektir. Android için Spotify ön belleği temizleme işlemi yaparak cihazınız üzerinde belli oranda bir depolama alanı kazanbilirsiniz. Gelin şimdi Spotift önbelleği temizlemek için yapmanız gereken adımlara göz atalım.

  • İlk olarak Spotify uygulamasına erişerek arayüzün sağ alt bölümünde yer alan kitaplık sekmesine erişin.
  • Burada gelen ekranda sağ üst bölümde yer alan çark simgeli ayar ikonuna basın.
  • Ayarlar sayfası sizleri karşılayacaktır. Bu noktada aşağı doğru inerek Depolama ile Önbelleği sil seçeneklerinin olduğu alana gelin. Burada Spotify’ın cihazınızda kaplamış olduğu önbellek boyutunu göreceksiniz. Bu noktada Önbelleği sil seçeneğine dokunun.
  • Gelen soruya Önbelleği Sil olarak cevap vererek Spotify önbelleği silme işlemini başarılı bir şekilde tamamlamış olacaksınız.

Android için Spotify önbelleği temizleme işlemleri bunlardan ibaret. Sizlerde önbellek depolama alanınızı temizleyerek akıllı telefonunuz üzerinde bir depolama alanı açabilirsiniz. iOS cephesinde ise benzer adımları izleyerek Spotify önbellek silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ