Android, spam mesajları engelleyecek! - Haberler - indir.com

Android, spam mesajları engelleyecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-04 10:30:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Uygulama

Google geçtiğimiz aylarda Android Mesajlar uygulaması için istenmeyen mesajları engelleme özelliği üzerine çalıştığını duyurmasının ardından haftalar sonrasında bu özelliği kullanıcılara dağıtmaya başladığını doğruladı.

Geçtiğimiz günlerde haberini yazdığımız GoogleSpam Mesajlardan Korunmak İçin Özellik Getiriyor haberinde bahsettiğimiz özellik, Google tarafından onaylanıp kullanıcılara dağıtılmaya başlandı bile!

Android Mesajlar'a Birden Fazla Yeni Özellik GeliyorAndroid Mesajlar'a Birden Fazla Yeni Özellik Geliyor

Google yeni özelliği kullanıcılardan gizlemeyerek cesur bir şekilde kullanıcılara bildirim atarak haberini vermeye başladı. Mesajlar uygulaması, kullanıcılara gönderilen mesajları sırasıyla analiz ederek istenmeyen mesajları bulacak ve sizi uğraştırmadan otomatik bir şekilde engelleyecek. Bu özelliğin ilgili telefon numaralarını spam listesine ekleme yöntemi şimdiden gizlilik konusunda bir çok itirazı da yanında getiriyor.

Kullanıcılar tarafından istenmeyen mesajlara karşı engelleyici görevini yapan bu özelliği gelişmiş ayarlar menüsü üzerinden kapatabiliyoruz. Özellik ilk dağıtımda ülke kademeli bir şekilde dağıtılacağını açıklayan Google, önümüzdeki aylar içerisinde daha geniş kitlelere dağıtım gerçekleştireceğini düşünüyor.

Google gizlilik konusunda kullanıcılara güven vermek için zaman geçmeden açıklama yaptı. Android Mesajlar uygulaması kullanıcıları uzun süredir istenmeyen mesajları şikayet edebiliyordu. Google artık şikayet almış numaraları toplayarak, saklayacak. İstenmeyen mesajları alan kişilerin numaraları ise sadece geçici olarak saklanacak ve mesaj içeriğine erişemeyecek.


İlgili uygulamalar
iPhone'da mesaj engelleme ayarı nasıl yapılır?iPhone'da mesaj engelleme ayarı nasıl yapılır?
WhatsApp'a Ardışık Sesli Mesajlar Özelliği GeliyorWhatsApp'a Ardışık Sesli Mesajlar Özelliği Geliyor
Whatsapp'ta sesli mesaj özelliğini kullananlara yeni haber!Whatsapp'ta sesli mesaj özelliğini kullananlara yeni haber!

PAYLAŞ