Android Smart Lock Özelliği Nedir? - Haberler - indir.com

Android Smart Lock Özelliği Nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-07 16:35:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Bu içeriğimizde sizlere Android’in Smart Lock özelliğinden bahsedeceğiz. Android smart lock özelliği akıllı kilit anlamına geliyor. Bu özellik ile bazı durumlarda şifre girmeden kolay bir şekilde giriş imkanı oluyor. Android 5.0 Lollipop ve üstü sürümlerde bulunan bu özelliğin ne gibi işlevlere sahip olduğunu ve nasıl kullanıldığını bu içeriğimizde sizlere anlatacağız. Smart lock özelliği sistemin kendi özelliği olduğu için kullanmak için herhangi bir uygulamaya gerek olmuyor. Android 5.0 Lollipop ile yüklü gelen bu özellik daha önceki sürümlerde desteklenmiyor. Gelin şimdi Smart Lock özelliğinin detaylarına bakalım.

Android Smart Lock Özelliği Kullanımı

Android ve iPhone Cihazların IP Adresini ÖğrenmekAndroid ve iPhone Cihazların IP Adresini Öğrenmek
  • Telefonunuz üzerinden Ayarlar menüsüne ulaşın.
  • Ayarlar bölümünden Kilit ekranı kısmına girin ve Smart Lock seçeneğine basın.
  • Kilit ekranı bölümünde Smart Lock yok ise güven aracıları bölümüne girerek buradan Smart Lock bölümünü aktif etmeniz gerekecek.
  • Tekrardan Smart Lock sekmesine eriştikten sonra kullandığınız ekran kilidi şifrenizi sizden isteyecektir, girin. Daha sonra karşınıza “Smart Lock nedir?” ekranı gelecek ve sağ alt köşeden “anladım” diyerek devam edin. Bu adımdan sonra 4 adet Smart Lock özelliği karşınıza gelecek.

 Bu özellikler ise şunlar

  • Güvenilen cihazlar; Buraya bağlı olduğunuz bluetooth cihazları ekleyebilirsiniz. Bu noktada kilit ekranında şifre girmeden bluetooth cihazınıza bağlı olduğunuz sürece otomatik olarak açabileceksiniz.
  • Güvendiğiniz yerler; Buraya gireceğiniz konum bilgileri sayesinde cihazınızın şifresini girmeden o bölgelerde otomatik olarak açılmasını ayarlayabilirsiniz. Ancak bu özelliğin sürekli olarak konum özelliğini kullandığını belirtelim.
  • Güvenilen ses; Bu özellik ile eklediğiniz sesle cihaz kilidini açabilirsiniz. Ancak ülkemizde bu özellik henüz desteklenmiyor.
  • Üzerinizde olduğunu algılama; Bu özellikte cihaz sensörleri sayesinde telefonunu elinizde ve hareket halinde iken kilidini otomatik olarak açacaktır. Cihaz sabit bir yerde iken kilitlenecektir.



İlgili uygulamalar
Android Uygulama Tepsisinde Klasör Nasıl Oluşturulur?Android Uygulama Tepsisinde Klasör Nasıl Oluşturulur?
Mozilla'dan Android İçin Yeni Tarayıcı : FenixMozilla'dan Android İçin Yeni Tarayıcı : Fenix

PAYLAŞ