Android Root İşlemi Nasıl Geri Alınır? - Haberler - indir.com

Android Root İşlemi Nasıl Geri Alınır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-09 10:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Yazılım

Android kullanıcıları bazı zamanlar daha detaylı erişime sahip olmak istiyorlar olabilir. Bu noktada admin yetkiside denilen root işlemini cihazlarında gerçekleştiriyorlar. Ancak root işlemi çoğu zaman avantajlı bir durum olsada cihaz garantisinin kapsama dışında kalmasıda olumsuz yönlendirinden bir olarak gözüküyor. Bazen ise özel bir markette olmayan uygulamayı kurmak için root erişimi gerekli oluyor. Root işlemi sonrasında kullanıcı geri dönmek istiyor ve bu aslında mümkün bir durum. Peki root işlemini nasıl geri alırız ?

Android Root İşlemini Geri Almak

Root işlemi gerçekleştirilince, Android'in en alt dosyalarına dahi erişim sağlanıyor ve telefona tam sahip olabiliyorsunuz. Sisteme yüklenen çeşitli dosya ve yazılımlar ile root işlemi gerçekleştiriliyor ve tüm gizli dosyalar ortaya dökülüyor diyebiliriz. Fakat sadece meraktan root işlemi gerçekleştiren kullanıcılar dilediği zaman bu işlemi geri alabilirler.

SuperSU

SuperSU uygulaması birçok kişinin root attıktan sonra çeşitli izinleri yönetmek için kullandığı bir uygulama olarak biliniyor. Birçok çeşitli ve başarılı özelliği bulunan bu uygulamanın konumuz olan root kaldırma özelliğide bulunuyor. Uygulama içerisinde ayarlar menüsü içerisinde unroot isimli komut ile ekrana gelen adımları yapmanız gerekiyor. Sonrasında ise gelen onaya onay verip cihazın tekrar başlatmasını yaparak root edilmemiş eski cihazınıza kavuşabilirsiniz.

OTA Güncelleme

Root yapılmış cihazlar normal şartlarda firmadan gönderilen resmi güncellemeyi alamıyorlar. Bu noktada güncellemeleri markanızın sitesinden indirerek manuel olarak cihaza kurabilirsiniz. Bu güncellemeleri kurma işleminin ardından telefonunuz root edilmemiş eski haline geri dönecektir. Güncelleme sonrasında ise root görevi yapan Superuser isimli uygulamayı silmeyi unutmayınız.

Dosya Gezgini

Root işlemi aslında cihazın ana dizinlerine eklenen bazı dosyalar göreviyle yapılmış oluyor. Root'u kaldırmak için dosya uygulamanıza girerek gerekli dosyaları silerek root'u geri kaldırabilirsiniz. ES File Explorer isimli dosya uygulamasını indirerek açınız.

  • Sistem sürücüsüne girerek bin klasörünü açıp busybox ve su dosyalarını silin.
  • Tekrar sistem sürücüsü bölümünden xbin klasöründen busybox ve su silin.
  • Sistem klasörü içerisinden APK klasörü içindeki superuser.apk'ı silin.
  • Telefonu yeniden başlatın.




PAYLAŞ