Android Q'nun alışma süreci 3 gün - Haberler - indir.com

Android Q'nun alışma süreci 3 gün

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-16 11:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Android Q Beta 6 güncellemesi ile beraber gelen yeni özelliklerden biri de hareket yönlendirmeleri oldu. Bu yeni özellik hakkında da çeşitli açıklamalar geldi. Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden Google tarafından yapılan duyuruda yapılan bu değişikliğin Android işletim sistemi bulunan akıllı cep telefonları için önemli bir adım olduğu bilgileri yer alıyordu. Android UI ürün müdürü olan görev yapan Allen Huang ve Rohan Shah tarafından Android Geliştirici blogu üzerinden yapılan açıklama ile beraber yeni eklenen hareket özelliklerini kullanarak ekran deneyimi artırılmaya çalışıldı. Bu sayede de ekranda yer alan uygulamalar için daha geniş bir alan sağlanacağı dile getirildi. Akıllı cihazlarda yer alan geri tuşunun önemine de değinen Huang ve Shah çalışmalar esnasında önceliği bu tuşa verdiklerini ve işlevini kaybetmemesi için özveri ile çalıştıklarını amaçlarını dile getirdiler. 

Google, titiz bir çalışma yürüttü

Akıllı cihaz kullanıcılarının cep telefonlarını nasıl tuttuklarını ve kullanım esnasında nasıl işlemler yaptıklarını araştıran Google, konu ile ilgili birçok prototip üzerinde çalıştı. Araştırmanın sonucunda ise ısı haritasını çıkardı. Genel bakış itibariyle en son kullanılan uygulamalara daha hızlı bir şekilde erişim sağlamak amacıyla oluşturulan Google hareketler sistemi tuş fonksiyonlarına göre olduğundan daha yavaş olmasına karşın kullanıcıların deneyimlerini değiştirmekte işe yaradığını belirtti. 

Huawei, Android Q Programından ÇıkarıldıHuawei, Android Q Programından Çıkarıldı

Burada ilginç olarak değerlendirilen kısım ise Android Pie cihazlarda yer alan üç düğmeli Android yönlendirmesinin genel olarak daha çok tercih edilmesine rağmen Google'ın bunu değiştirerek farklı bir sisteme geçmiş olmasıdır. Son kullanıcının kullanım değerlendirmesine göre Android Q hareketleri ergonomik olarak 5.39 puan, manüel olarak yani tek elle kullanım da ise 5.78 puan aldıkları bilgisi elde ediliyor. Google tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda elde edilen verilere göre, Android Q işlerim sisteminde kullanılan bu navigasyon sistemi 3 gün geçmesi durumunda daha akıcı hale geliyor ve 3 günün sonunda ise kullanıcılar eski sisteme geri dönmek istemiyorlar. 

Teknoloji lideri Google, kullanıcıların bu yönlendirmeleri ilk kez denediklerinde Pie sürümüne geri dönmek istediklerini fakat daha sonra ise kullanım alışkanlıkları daha da düzene girdikten sonra bu sistemden de vazgeçemediklerini açıkladı. Telefon sistemlerinin herhangi bir sorun yaşatmadan üretilmesini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalara imza atan Google, Samsung, LG, OnePlus, Motorola, Xiaomi, HMD Global ve Oppo gibi üretici şirketlere de bu durumu açıklayarak bilgilendirme yapıldı. 

Eskisi gibi kullanmak mümkün olacak

Yapılan değişikliklere rağmen geri dönmek isteyen kullanıcılar eski sistemi kullanmaya devam edebilecekler. Akıllı cihaz kullanıcılarının sorunsuz bir kullanım elde etmesini sağlamayı amaçlayan şirket Android Q kullanıcılarının eskisi gibi 3 düğmeli yönlendirmeye dönebilmesi imkanı sunulacak. Bu sayede kullanıcıları hangi sistem ile daha rahat ediyorsa onu tercih edebilecekler. Tam sürümünün sunulması beklenen bu özelliğin beta sürümü sunulmayacak. Beta sürümü olmadan direk tam sürümü ile kullanıma devam edilecek. Gelişen özellikleri kullanılması için biraz daha beklemek gerekiyor gibi gözüküyor. 

 


Android Q Alacak Xiomi Modelleri AçıklandıAndroid Q Alacak Xiomi Modelleri Açıklandı
Huawei'nin Android Q Güncellemesi Alacak Telefonları AçıklandıHuawei'nin Android Q Güncellemesi Alacak Telefonları Açıklandı
Huawei, Android Q Güncelleme Listesini GenişlettiHuawei, Android Q Güncelleme Listesini Genişletti

PAYLAŞ