Android Q Yayınlanmadan Test Edebileceksiniz - Haberler - indir.com

Android Q Yayınlanmadan Test Edebileceksiniz

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-13 16:40:29
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın önümüzdeki dönemlerde sunması beklenilen yeni Android Q işletim sistemi hakkında önemli bir detay ortaya çıktı. Buna göre Google Project Treble ekibinden olan Hung-ying Tyan’ın yapmış olduğu açıklamaya göre yeni Android sürümü yayınlanmadan önce GSI ön izleme sürümü kullanıcılara sunulacak ve önden test etme imkanı sunulacak. Android’in son sürümü şuan için pazarda Android Pie olarak biliniyor. Henüz birçok cihaz Android Pie’a erişmiş olmazken, Google cephesinden Android Q için çalışmaların başladığını görüyoruz. Android güncellemelerini daha hızlı gerçekleştiren Project Treble ekibinden ortaya çıkan bilgiye göre ise Genel Sistem İmajlarını GSI Android sürümünü çok daha erken bir şekilde sunarak kullanıcılara test imkanı verebilecek.

Android Q’yu Erkenden Test Edebileceksiniz

HTC'den Android Q Çalışmaları BaşladıHTC'den Android Q Çalışmaları Başladı

’Gelecek GSI’ların yeni Android sürümü yayınlanmadan önce kullanıcılara sunulmasının yollarını araştırıyoruz.’’ Sözlerini dile getiren Tyan, Böylece gelecek Android sürümünü GSI üzerinde test edebileceksiniz. Biz de sizden daha erken geri bildirim alabileceğiz ve karşılıklı fayda söz konusu olacak.’’ Dedi. Android kullanıcıları bu sayede yayınlanmamış olan bir Android sürümünü daha önceden test edebilecek ve bu durumda sistemde yer alan hata ve problemler daha erkenden Google’a bildirilebilecek. Bu sayede ise Google daha hızlı bir tepki vererek ortada yer alan probleme bir çözüm getirecek.

Yeni Android Q sürümünü henüz yayınlanmadan test edilmesi kullanıcılar kadar geliştiricilerin de işine gelecek. Bu sayede uygulamalarını yeni Android sürümü için güncelleme zorunluluğunda bulunan geliştiriciler daha önceden uygulamalarını test edecek ve tüm uyumluluk sorunlarını önceden giderebilmiş olacak. Yeni Android Q için ne zaman ön izleme sürümünün yayınlanacağı henüz belli olmuş değil. Fakat Android Pie için Mart ayı döneminde yayınlandığını hatırlatalım. Bakalım Android Q hangi cihazlarda test edilebilir olacak yakın zamanda göreceğiz.


Android Q Aynı Anda 2 Uygulamayı ÇalıştırabilecekAndroid Q Aynı Anda 2 Uygulamayı Çalıştırabilecek

PAYLAŞ