Android Q Kullanıcılara Neler Sunacak? - Haberler - indir.com

Android Q Kullanıcılara Neler Sunacak?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-25 10:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

Android'in yeni çıkmış olan versiyonu henüz çok az sayıda cihaza ulaşsa da, Android Q hakkında bazı bilgileri merak etmiyor değiliz. Bizde sizler için bu yazımızda Android Q işletim sistemi hakkında en çok merak edilen bilgileri paylaştık.

Windows Phone kullanıcıların Android ya da iOS'a geçmesi için 327 günü kaldı

Android x86 8.1 OREO'nun kararlı sürümü yayınlandıAndroid x86 8.1 OREO'nun kararlı sürümü yayınlandı

Android Q Hakkında Tüm Bilgiler

Android Q'nun henüz çıkış tarihi resmi olarak paylaşılmadı. Hatta adının bile bu şekilde olmayabilir. Android 9 Pie işletim sistemine bakarak bu sürümün Mart ayının başlarına doğru tanıtılacağını söyleyebiliriz. İşlevsel olarak oldukça başarılı özellikler ile birlikte gelecek olan Android Q, tam olarak şu özellikleri sunabilir:

  • XDA Developers tarafından ortaya çıkmış olan bu bilgi sayesinde işletim sisteminin ana arayüzünün ve Ayarlar gibi uygulamaların "Karanlık" temada olacağını düşünüyoruz.
  • XDA sızıntısına göre bu işletim sisteminde, belirli bazı izinleri hangi uygulamalara verdiğinizi görebileceksiniz.
  • XDA tarafından gelen başka bir sızıntıya göre ise geliştirici araçları içerisinde de birkaç tane güzel özellik bulunuyor. "Game Updates Package Preference" işlevi henüz tam olarak ne işe yarıyor bilemiyoruz. Ayrıca "Force Desktop Mode" ayarı ise yeni bir ayarın habercisi olabilir.

Şu anda Android Q işletim sisteminin arayüzünün tam olarak bitmediğini, bazı işlevlerin bu yüzden tam olarak anlaşılamadığını belirtmemizde fayda var. Bunların yanı sıra XDA tarafından gelen bilgilerde erişebilirlik ayarlarından da bahsediyor. Erişebilirlik ayarları, önde beliren uyarıların ne kadar sürede görüneceğini ayarlamanızı sağlıyor. Bu bilgiler kesin bir bilgi değil, sadece sızıntı. Yani işletim sisteminde bulunabilir de bulunmayabilir de.


Android'e koyu mod geliyor! İşte yeni sızıntılarAndroid'e koyu mod geliyor! İşte yeni sızıntılar
Android Q Karanlık Modu GörüntülendiAndroid Q Karanlık Modu Görüntülendi
Samsung Galaxy Note 9 İçin Android Pie YayındaSamsung Galaxy Note 9 İçin Android Pie Yayında

PAYLAŞ