Android Q ile Gelecek Wi-Fi Paylaşım Özelliği - Haberler - indir.com

Android Q ile Gelecek Wi-Fi Paylaşım Özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-09 17:32:04
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Son zamanların en merak edilen konusu Android'in yeni sürümü Android Q hakkında I/O etkinliğinde çarpıcı özellikler ortaya çıktı. Google Android Q 3. Beta sürümünü kullanıcılara açık bir şekilde yayınlamıştı. Söz konusu bu sürümde kullanıcıların mevcut kayıtlı Wİ-Fİ ağlarının şifrelerini QR kod yardımı ile ya da metin şeklinde paylaşması mümkün olacak. Uzun süredir gündem de yer almayı başaran Android Q güncellemesi ile cihazlara birçok heyecanlandırıcı özellik geldi. Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazınız varsa ve Wİ-Fİ bağlantısından faydalanıyorsanız Wİ-Fİ ağlarının şifresinin hiç de kolay bir şekilde paylaşılmadığını biliyorsunuzdur. Mevcut Wİ-Fİ şifresini ezbere bilmiyorsanız, şifrenizi paylaşmak pek de mümkün değildir. Google bu durumun farkına vararak kullanıcılara kolaylık sağlamak adına Android Q'nun yeni sürümü ile gelen özellikler Wİ-Fİ ağının şifresini paylaşma işleminizi son derece kolay bir hale getiriyor. 

Android Q (Android 10) ile Gelen ÖzelliklerAndroid Q (Android 10) ile Gelen Özellikler

Yeni özellik sayesinde Wİ-Fİ şifrenizi ezbere bilmenize gerek kalmıyor. Özel paylaşma sistemi sayesinde Wİ-Fİ şifrenizi ister QR kodu şeklinde isterseniz de metin mesajı şeklinde paylaşabilirsiniz. Teknoloji devi Google, geliştirici şirketlere sunduğu Android Q 1.beta sürümü ile beraber QR kod ve aynı zamanda Wİ-Fİ şifresini paylaşma işlemlerini mümkün kılmıştı. Bu sayede kullanıcılar işlemlerini kolaylıkla yeni özellik sayesinde halledebiliyordu. Söz konusu yeni özellik şu an için 23 farklı akıllı cihaz için sunuldu. Android Q 3.beta sürümü ile beraber bu 23 farklı akıllı cihazdan Wİ-Fİ, şifresi sadece QR kod ile değil aynı zamanda yazı metni şeklinde de paylaşmak mümkün kılınıyor. 

Android Q beta sürümü yenilikler ile geldi

Akıllı cihaz kullanıcılarının kullanımını zenginleştiren Android Q 3 beta sürümü sayesinde kullanıcılar Wİ-Fİ şifresini ezberlemek zorunda kalmayacak. Sadece bir kaç adım ile bu bilgileri istediğiniz kişi ile paylaşabilirsiniz. Wİ-Fİ şifrenizi farklı kişiler ile paylaşmak için çeşitli güvenlik önlemlerini alarak bu işlemleri gerçekleştireceksiniz. Bu güncellemenin geldiği 23 akıllı cihazdan birine sahipseniz ve güncelleme işleminizi gerçekleştirdiyseniz akıllı cihazınızı çok daha verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Cep telefonunuzdan Wİ-Fİ ayarlar menüsünü açın ve burada yer alan ağlardan birine dokunarak paylaşma seçeneğini bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Dokunduğunuz ağı paylaşma seçeneğine tıkladığınızda akıllı cihaz sizden güvenlik doğrulaması isteyecektir. Bu doğrulama işlemi gerçekleştiği anda ekranınızda bir QR kod ve alt kısımda metin şeklinde bir Wİ-Fİ şifresinin yer aldığını göreceksiniz. 

Sizin paylaştığını Wİ-Fİ ağına bağlanmak isteyen kişi ekranda yer alan QR kodunu taratarak ya da metin şeklinde gözüken şifreyi manüel olarak girerek Wİ-Fİ ağına katılabilirsiniz. Bu sayede şifrenizi ezbere bilmediğiniz taktirde Wİ-Fİ ağınızı arkadaşlarınızla ya da yakınlarınız ile paylaşmak için her defasında modeminizin altında yer alan stok şifresine bakmanıza gerek yok. Android Q'nun yeni güncellemesi ile gelen özellik sayesinde bu zahmetlerden kurtulacaksınız. Bu gibi sorunlar ile karşılaşmak zorunda kalmadan Wİ-Fİ ağınızın şifresini akıllı cihazınızdan sadece bir kaç adım ile paylaşabilirsiniz. 

 



PAYLAŞ