Android Q ile Birlikte Bir Devir Sona Eriyor - Haberler - indir.com

Android Q ile Birlikte Bir Devir Sona Eriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-10 16:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Google yeni Android sürümü olan Android Q ile birlikte, cihazlardan bazı uygulamaların kaldırılacağını açıkladı. 2011 senesinde Google Android 4.0 işletim sistemini yayınlarken, Andorid Beam teknolojisini de kullanıcılarına duyurmuştu. Android cihazlar arasında hızlı ve kolay veri aktarımı sağlaması amaçlanarak geliştirilen bu sisteme karşılık olarak da, Apple iPhone’lar arası veri aktarımını sağlayan AirDrop teknolojisini geliştirmişti. Apple geliştirdiği bu sistemle başarı yakalarken, aynı başarı ne yazık ki Android Beam’le sağlanamadı.

Dosya aktarım sürecinde sorun yaşanan Android Beam, kimi zaman diğer cihazları tanımadı, kimi zaman da verileri eksik gönderdi. NFC anteni sayesinde veri aktarımı sağlayan Android Beam’in cihazlar arası dosya gönderebilmesi için cihaza olabildiğince yakın olması gerekiyordu. Hatta NFC anteninden yaşanan sıkıntılardan dolayı çoğu zaman cihazların birbirleri ile temas halinde olması gerekiyordu. Bu özelliği ile eski Bluetooth teknolojisini anımsatan Beam kullanıcıların tercih ettiği uygulamalar arasında yer almıyordu. Google ise bu nedenden dolayı yeni Android Q sisteminde, Android Beam’i çıkarmaya karar verdi.

Android Q (Android 10) Betayı Hangi Telefonlar AlacakAndroid Q (Android 10) Betayı Hangi Telefonlar Alacak

Android Q Kullanıcılara Neler Sunacak?

Android Q Güncellemesiyle Android Beam Cihazlardan Kaldırılıyor

Android Q sürümü ile birlikte cihazlar daha nitelikli ve daha kullanıcı dostu özellikler kazanacak. Daha basit bir ara yüzle, birçok işlemi kolaylaştıran Android Q’nun, Android Beam’i içermemesi de Google’ın başarı oranı yüksek olmayan uygulamaları artık kullanma kararında ciddi olduklarının da bir göstergesi.

Beam teknolojisi kaldırılsa da, Android cihazlarda bu uygulamanın alternatifi olan Google Files yerini alacak. AirDrop kadar olmasa da, cihazlar arası veri aktarımında başarılı olan Google Files Android’de veri aktarımı sağlayan tek uygulama olacak.

Android Q ile Gelecek Wi-Fi Paylaşım Özelliği

Google Files, başka bir Android cihaza dosya aktarımı sağlayabilmek için, cihaza Bluetooth teknolojisi sayesinde bağlanıyor. Fakat gönderim işlemini Wi-Fi bağlantısından gerçekleştiriyor. Bu sayede de dosyanın karşı tarafa hızlı bir şekilde aktarılması sağlanıyor.


Android Q (Android 10) ile Gelen ÖzelliklerAndroid Q (Android 10) ile Gelen Özellikler
Android Sürümlerinin Kullanım Oranları AçıklandıAndroid Sürümlerinin Kullanım Oranları Açıklandı

PAYLAŞ