Android Q Hakkında Önemli Özellik Ortaya Çıktı - Haberler - indir.com

Android Q Hakkında Önemli Özellik Ortaya Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-12 12:04:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google tarafından her geçen yıl yeni özellik ve yeteneklere sahip olan Android sürümü tüm ekosistem için sunuluyor. Bu noktada her yeni Android sürümü için beklentiler farklı olurken şimdi ise Android Pie sonrasında geleceği düşünülen Android Q ile beraber en çok istenilen özelliklerden birinin gelmesi bekleniyor. Kullanıcıların uzun bir zamandır beklediği koyu arayüz modunu yeni Android Q ile beraber yakın zamanda görebiliriz. Bildiğiniz üzere gelişen teknolojiyle beraber güncel akıllı telefonlarının birçoğunda ekran paneli olarak OLED teknolojisini görüyoruz. Bu ekran teknolojisi için her pikselin kendi yönetimi bulunuyor ve bu sayede enerji harcanmadan siyah sunulmuş oluyor. Bu noktada OLED ekranlı akıllı telefonlar için kullanıcılar siyah arayüz teması istiyorlar.

Android Q İle Beraber Karanlık Mod Geliyor

Samsung, Galaxy S9 ve S9 Plus modellerinin Android Pie güncellemesini Türkiye'ye getirdiSamsung, Galaxy S9 ve S9 Plus modellerinin Android Pie güncellemesini Türkiye'ye getirdi

Birçok uygulama geliştiricisi tarafında bu soruna yönelik çeşitli çözümler getirilmiş olsa da, bu durumu tüm arayüz tarafında isteyen kullanıcılar bulunuyor. Bu noktada ortaya çıkan bazı gelişmelere göre Android’in yeni Q işletim sisteminde sistem geneli olarak bir arayüz özelliği göreceğiz. Tüm işletim sistemini kapsayacak olan bu yenilik sayesinde tüm altyapı karanlık temaya bürünmüş olacak. Bu sayede sistemde bulunan uygulamalar da varsayılan olarak koyu bir şekilde karşımıza çıkacak. Bu yeniliğin Google I/O 2019 kapsamında tanıtılması beklenirken altyapı menü içerisinde gezerken şarj ve enerjinin hiç harcanmaması hedefleniyor.

Bu yenilik ile beraber cihazlardaki genel pil ömürlerinin olumlu bir şekilde etkilenmesi bekleniyor. Bir önceki sürüm olan Android P ile beraber arka plan uygulamalarının kamera erişimi engellenen önemli bir yenilik sunulmuştu. Ayrıca çentikli cihazlar için bir yenilik getirilmiş ve Android P ile dilerseniz bu çentik bölümü kapatılacak şekilde bir arayüz özelliği kullanıcılara sunulmuştu. Bakalım Android Q ne gibi yenilikler kullanıcılara sunacak göreceğiz.


En İyi Android Uygulamaları 2019En İyi Android Uygulamaları 2019
Android, spam mesajları engelleyecek!Android, spam mesajları engelleyecek!
Galaxy S8 ve Note 8 İçin Android Pie GeliyorGalaxy S8 ve Note 8 İçin Android Pie Geliyor

PAYLAŞ