Android Q Aynı Anda 2 Uygulamayı Çalıştırabilecek - Haberler - indir.com

Android Q Aynı Anda 2 Uygulamayı Çalıştırabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-12 15:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

iOS’un yeni sürümlerinde olduğu gibi Android akıllı telefonlar içinde Google Android geliştirmeleri sürüyor. Her yeni Android sürümünde birbirinden farklı yenilikler görürken şimdi ise yeni sürüm olması beklenilen Android Q ile beraber iki farklı uygulamayı aynı anda durmadan çalıştırabilme özelliği ortaya çıktı. Android ekosisteminde ekranda birden fazla uygulama çalıştırma özelliği zaten bulunuyordu. Android Nougat sürümü ile beraber gelen çoklu ekran özelliği sayesinde ekran bölünerek iki farklı uygulama açılabiliyordu. Özellikle büyüyen akıllı telefon ekranları ile beraber bu bölünme ve birden fazla uygulama çalıştırma özellikleri daha işlevsel bir hal almaya başladılar.

Android Q Ekran Yenilikleri

Android'e Yeni Özellik: Uygulama Kullanılırken Güncellenecek!Android'e Yeni Özellik: Uygulama Kullanılırken Güncellenecek!

Ekran bölünme özelliği Android Nougat ile beraber Multi-Resume olarak gelmiş ve aynı anda iki uygulamanın çalışması sağlanmıştı. Bu noktada çift ekran ile bir konumu haritadan bulurken, diğer yandan bir müzik uygulaması ile dinlemelerinizi sürdürebiliyorsunuz. Ancak Android Q ile beraber bu özellik daha da geliştirilecek ve ayrıca zorunlu bir hale gelecek. Bu sayede katlanabilir akıllı telefonlar için de daha işlevsel bir Android platformu olmuş olacak. Multi-Resume özelliğine benzer bir özellik Samsung modeller de yer alırken artık bu özellik Android için de zorunlu olacak. Bu sayede bağımsız tüm Android akıllı telefonlar bu özelliğe sahip olmuş olacak.

Diğer yandan Android Pie işletim sistemine sahip olup yeni Android güncellemesine kavuşacak olan akıllı telefonlar bu özelliğe de sahip olmuş olacak. Uygulama üreticileri tarafında ise bu yeni multi resume özelliği için yeni bir kod ekleyerek bu özelliğe uygulamanızı entegre etmiş olacaksınız. iOS’da bulunmayan ancak Android’de bir süredir yapı taşları atılan bu yeni çift ekran özelliği Android Q ile beraber tüm ekosisteme gelmiş olacak. Bakalım bu yeni özellik ne derece işlevsel olacak göreceğiz.  


Android Dev Summit'te Tanıtılan Tüm YeniliklerAndroid Dev Summit'te Tanıtılan Tüm Yenilikler
Google Katlanabilir Telefonlar İçin Özel Android Sürümünü DuyurduGoogle Katlanabilir Telefonlar İçin Özel Android Sürümünü Duyurdu
Galaxy S9, Note 9 ve S9+ Android Pie Tarihleri Belli OlduGalaxy S9, Note 9 ve S9+ Android Pie Tarihleri Belli Oldu

PAYLAŞ