Android Q (Android 10) Masaüstü Modunun Detayları Ortaya Çıktı - Haberler - indir.com

Android Q (Android 10) Masaüstü Modunun Detayları Ortaya Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-13 17:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Son zamanların en çok ses getiren sistemi Android Q, birbirinden farklı özellikleri ve yenilikleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Google tarafından geliştirilen Android Q sayesinde şirket, Android işletim sistemli akıllı cihazların, akıllı saat, tablet, televizyon form faktörlerinin çok daha üstünde bir deneyim sunacak. Oldukça gelişmiş düzeyde özelliklere sahip olan Android Q, kullanılan cihazlara yeni bir boyut kazandırmayı başarıyor. Teknoloji şirketi Google, bir süredir Android Q adlı masaüstü mod üzerinde çalışmalar yürütüyordu ve bugün itibariyle konu ile alakalı detaylar hakkında bilgi verdi. 

Android Q'nun masaüstü modu iddialı

Google tarafından üretilen Android Q sistemi masaüstü modu sayesinde kullanıcılara çok daha donanımlı bir kullanım sunuyor. Android Q'nun masaüstü modu sayesinde akıllı cep telefonlara kişisel bilgisayar özelliklerini getirmeyi amaçlayan şirket, söz konusu konu ile alakalı yüzlerce uzman ile çalışıyor. Bu eşsiz özellik sayesinde akıllı cihazlar da masaüstü zevkini yaşatacak pozisyonda yer alacaklar. 

Samsung Dex ve Huawei Easy Projection’a rakip olacağı düşünülen bu özellikler Chrome OS ile aktif olarak çalışacak. Bu sayede özellik tam anlamı ile kullanıcılara masaüstü zevki yaşatacak. Uygulama geliştirici şirketlerin, geliştirdikleri uygulamalarını kolaylıkla yeni özelliğe adapte etmesine son derece önem veren teknoloji şirketi Google, bu konu ile alakalı özel bir kit hazırladı. Hazırlanan bu kiti kullanan geliştiriciler, uygulamalarını kolaylıkla Chrome OS sistemine kolay bir şekilde adapte edebilecekler. Bu sayede akıllı cihazınızda yer alan uygulamayı masaüstü moduna geçerek de devam ettirebilirsiniz. Herhangi bir sorun yaşamadan geliştirilen sistem sayesinde uygulamalarınızı sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. 

Söz konusu konu ile alakalı açıklamada bulunan Android Framework WindowManager ekibi Mühendisi Andrii Kulian; "Katlanabilir telefonların birden fazla ekranı olabilir, ancak bu telefonlar yine de masaüstü deneyimi sunamıyorlar. Oysa biz, telefonunuzu monitörünüze bağladınız anda bilgisayara dönüşecek bir sistem geliştiriyoruz." dedi. Elde edilen son bilgilere göre ise söz konusu özellik ile Chrome OS işletim sisteminde yer alan tüm özellikler aktif bir şekilde kullanıma sunulacak. Burada canlı duvar kağıtları, masaüstü tarayıcı deneyimi, dosya paylaşımı ve kayıt seçenekleri ile ilgili detaylar sunacak olan bu özellik, HDMI kablosu sayesinde monitörünüze bağlanma işlemlerinizi aktif hale getirecek.

Gelişen teknolojiyi takiben geliştirilen bu yenilikçi sistemlerden faydalanarak akıllı cihaz kullanımınızı çok daha fonksiyonel bir hale getirebilirsiniz. Söz konusu bu sistem, herhangi ekstra bir cihaza ihtiyaç duymaması sebebiyle DeX'ten farklı bir konumda yer almaya hak kazanacak. Samsung tarafından geliştirilmiş olan DeX, çalışmak için ekstra bir cihaza ihtiyaç duyuyor. Hem de bu cihazlar oldukça yüksek fiyat etiketleri ile satılıyor. Google tarafından geliştirilen bu yeni sistem sayesinde akıllı cihazınızı masaüstü şeklinde özelleştirerek kullanabileceksiniz. Burada tercih elbette ki size kalmış bir durumdur. Android Q'nun masaüstü modu sayesinde akılı cihazınızı çok daha fonksiyonel bir hale getirecek ve gelişmiş teknolojik sistemi sayesinde akıllı cihazınızı farklı bir şekilde de kullanabileceksiniz. 





PAYLAŞ